"I MI MORAMO DA URADIMO NAŠ DOMAĆI ZADATAK"! Šarl Mišel odgovorio kada če zemlje ZAPADNOG BALKANA ući u EU!

Autor:

Svet

13.12.2023

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mišel je istakao da Evropska unija želi da više investira u Zapadni Balkan i dodao da se zbog toga odlučila za postepenu integraciju kako bi privrednici osetili efekte pozitivnog angažovanja sa EU.

"I MI MORAMO DA URADIMO NAŠ DOMAĆI ZADATAK"! Šarl Mišel odgovorio kada če zemlje ZAPADNOG BALKANA ući u EU!

Foto: Tanjug

Šarl Mišel

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, izrazio je snažnu želju Evropske unije za uključenje zemalja Balkana u EU tokom zajedničkog samita s njihovim liderima.

On je istakao da samit predstavlja priliku da se potvrdi posvećenost ovom cilju i da se definišu očekivanja od zemalja Balkana, posebno u oblastima vladavine prava i nezavisnosti pravosuđa.

- Danas je važan samit sa partnerima sa zapadnog Balkana. Prilika je da potvrdimo čvrstu posvećenost, želimo te zemlje unutar EU. Od njih očekujemo više, reforme, posebno u oblasti vladavine prava i nezavisnosti pravosuđa - izjavio je Mišel uoči samita.


On je naglasio potrebu za povećanim investicijama i ekonomskim razvojem, uvodeći princip postepene integracije kako bi se ubrzali pozitivni uticaji za ljude i preduzeća koja sarađuju sa EU.

- I mi moramo da obavimo naš domaći zadatak. Samit je prilika da identifikujemo reforme koje su potrebne da učinimo spremnim naš evropski projekat za buduće izazove - naveo je predsednik Saveta EU.

On je istakao da Evropska unija želi da više investira u Zapadni Balkan i dodao da se zbog toga odlučila za postepenu integraciju kako bi privrednici osetili efekte pozitivnog angažovanja sa EU.


Šarl Mišel izjavio je i da su rešavanje problema iz prošlosti i pomirenje neophodni za napredak zemalja Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading