DOBILA RAČUN ZA VODU OD 15.000 EVRA: Banka prebacila novac vodovodu, baka (88) završila na INTENZIVNOJ NEZI! Evo gde je bio problem

Autor:

Svet

09.12.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna 88-godišnja Italijanka završila je u bolnici na odeljenju intenzivne nege nakon što je dobila račun za vodu od preko 15.000 evra.

DOBILA RAČUN ZA VODU OD 15.000 EVRA: Banka prebacila novac vodovodu, baka (88) završila na INTENZIVNOJ NEZI! Evo gde je bio problem

Foto: Shutterstock

Polovinu novca za račun banka je već prebacila vodovodu jer je žena ranije dala dozvolu za direktno skidanje novca s bankovnog računa. Pretpostavlja se da je do greške došlo zbog neispravnog brojila ili greške u obračunu.

Porodica 88-godišnjakinje razmišlja o angažovanju advokata. Kako su poručili, penzionerka je zapravo trebala da plati samo 55 evra za period od avgusta do oktobra.

Dobavljač vode se ispričao i potvrdio da je račun od preko 15.000 evra netačan, jer je izračunat na osnovu krivog fotografskog očitavanja brojila. Poništili su neispravan račun i fakturisali stvarnu potrošnju u ukupnom iznosu od 55 evra.

Greške u obračunu vode mogu se dogoditi iz različitih razloga. Evo nekoliko mogućih scenarija:

Ako je brojilo za vodu neispravno, može doći do netačnog očitavanja potrošnje. Ponekad, greške u obračunu mogu dovesti do netačnih računa. Na primer, može doći do greške u obradi podataka, gde se koristi stara cena umesto nove. U nekim slučajevima, potrošači se između dva očitavanja zadužuju “akontaciono”, a po očitanoj potrošnji dobija se uplatnica koja je bazirana na stvarnoj potrošnji. U zavisnosti od vremenskih i tehničkih uslova, očitavanje vodomera se vrši četiri do pet puta godišnje. Ovo može dovesti do nesklada između stvarne potrošnje i iznosa na računu.

U ovom konkretnom slučaju, dobavljač vode je potvrdio da je račun od preko 15.000 evra netačan, jer je izračunat na osnovu krivog fotografskog očitavanja brojila. Poništili su neispravan račun i fakturisali stvarnu potrošnju u ukupnom iznosu od 55 evra.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading