KREMIRALI POGREŠNU OSOBU! Potpuni haos, zamenili tela u mrtvačnici, porodica dva puta organizovala sahranu!

Autor:

Svet

09.12.2023

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica iz Velsa kremirala je telo nepoznate osobe nakon što im je bolničko osoblje greškom predalo pogrešne ostatke.

KREMIRALI POGREŠNU OSOBU! Potpuni haos, zamenili tela u mrtvačnici, porodica dva puta organizovala sahranu!

Foto: Ilustracija

Zdravstveni odbor je otkrio da je došlo do "ljudske greške" u mrtvačnici tek nakon kremacije, te je morao obavestiti ožalošćene o nesporazumu.

Porodica je zatim organizovala drugu sahranu za svog nedavno preminulog rođaka dve nedelje kasnije. Mediji izveštavaju da pogrešno kremirana osoba nije imala poznate žive rođake.

Direktorka bolnice, Nikola Prigodžič, se sastala s ožalošćenom porodicom koja je morala organizovati dve sahrane u razmaku od dve nedelje.

- Potpuno smo slomljeni zbog onoga što se desilo porodici i preuzimamo odgovornost za incident. Nikakve reči koje možemo da kažemo ili radnje koje možemo preduzeti ne mogu da isprave grešku. Duboko nam je žao i naše misli i puna podrška ostaju sa porodicom - rekla je direktorka.

Još jedna neprijatna situacija dogodila se u Brazilu. Radnik krematorijuma doživeo je šok kada je otkrio da je žena koju je preuzeo iz mrtvačnice, navodno preminula starica Norma Silveira da Silva (90), zapravo bila živa. Incident se dogodio u Sao Hozeu prošle subote, samo nekoliko sati nakon što je bolničko osoblje proglasilo staricu mrtvom. Silva je stavljena u vreću za telo i poslata u mrtvačnicu, gde je radnik ustanovio da je živa.

Starica je odmah vraćena u bolnicu, ali nažalost, preminula je nakon manje od dva dana. Džesika Martins Silvi Pereira, starateljka i prijateljica preminule žene, izjavila je za brazilsku novinsku kuću Estadao da je Silva primljena u regionalnu bolnicu Sao Hoze u veoma lošem stanju. Iako je bolnica obavestila starateljku i sina da je preminula, Pereira tvrdi da joj nisu pružene prilike da prvo vidi telo pre nego što je poslato u mrtvačnicu.

BONUS VIDEO:

Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading