IZRAELSKA VOJSKA OBJAVILA UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Hamasovce koji su se predali naterali da se skinu, poređali ih kao sardine (VIDEO)

Autor:

Svet

08.12.2023

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimci prikazuju brojne osumnjičene za terorizam iz Gaze koji su se navodno predali trupama IDF. Portparol IDF-a kaže da Izrael ispituje pojedince za koje se sumnja da imaju veze sa terorističkim grupama tokom kopnenih operacija.

IZRAELSKA VOJSKA OBJAVILA UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Hamasovce koji su se predali naterali da se skinu, poređali ih kao sardine (VIDEO)

Foto: Printscreen X @BaruchYedid

Snimke koje su objavili izraelski mediji pokazuju kako Izraelske obrambene snage hvataju nekoliko desetaka Palestinaca koji su se navodno predali u izbegličkom kampu Džabalia i drugim područjima na severu.

 

Razodeveni muškarci viđeni su kako se voze u stražnjem dijelu vojnog kamiona, a kasnije sede na koljenima s rukama vezanim na leđima. U blizini lokacije koju su izraelski mediji identifikovali kao Trg Palestine u gradu Gazi vide se razbacane cipele.

 

Portal Vala objavio je da su se muškarci predali izraelskoj 261. brigadi, dodajući da su “osumnjičenici skinuti kako bi se isključila mogućnost da su nosili oružje”.

Snimci prikazuju brojne osumnjičene za terorizam iz Gaze koji su se navodno predali trupama IDF. Portparol IDF-a kaže da Izrael ispituje pojedince za koje se sumnja da imaju veze sa terorističkim grupama tokom kopnenih operacija.

Muškarci, za koje se sumnja da su uključeni u Hamas i druge terorističke grupe, skinuti su do donjeg veša, zavezanih očiju i sa vezanim rukama iza leđa. U jednom klipu, grupa je viđena kako se prevozi na zadnjem delu izraelskih vojnih vozila.

Portparol IDF-a Daniel Hagari potvrdio je na večernjem brifingu da su se muškarci predali vojsci, odgovarajući na pitanje o tome.

"Džabalija i Šejaija su "centri gravitacije" za teroriste, i mi se borimo protiv njih. Kriju se pod zemljom i izlaze, a mi se borimo protiv njih. Ko god je ostao u tim područjima, izlaze iz tunelskih otvora, a neki iz zgrada, i istražujemo ko je povezan sa Hamasom, a ko nije. Hapsimo ih sve i ispitujemo ih”, rekao je Hagari.

Većina civilnog stanovništva napustila je sever Gaze pre nekoliko nedelja, pošto je Izrael upozorio stanovnike da se upute na jug dok je usredsredio svoju kopnenu ofanzivu na sever.

IDF je takođe u četvrtak objavio snimke dobijene sa tela Hamasovog puškomitraljezca tokom borbi u Džabaliji, pokazujući naoružane članove terorističke grupe kako puze unutar zgrade dok su pokušavali da ciljaju izraelsku poziciju.

IDF je takođe objavio snimke koje pokazuju jedinicu za prikupljanje borbenih obaveštajnih podataka Korpusa za odbranu granice 636 kako identifikuje grupu operativaca Hamasa, naoružanih RPG-ovima, koji prilaze trupama Golani pešadijske brigade na severnom delu Gaze.

Operativci su na snimku viđeni kako otvaraju vatru na snage. Jedinica je pozvala vazdušni udar, ubijajući sve članove ćelije, prema IDF.

Prema Ujedinjenim nacijama, smatra se da je više od 80 posto stanovnika Gaze raseljeno iz svojih domova u tekućem ratu, koji je pokrenut kada su teroristi Hamasa prešli granicu, ubivši oko 1.200 ljudi u Izraelu i uzeli 240 talaca, od kojih se veruje da ih oko 140 još uvek drže u traci.

Sa intenzivnim borbama na severu i u centralnoj Gazi, Palestinci se kreću dalje na jug prema Rafahu i drugim područjima duž granice sa Egiptom, gde su porodične kuće tesno spakovane, a improvizovana skloništa preplavljena.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading