IZRAELSKE SNAGE OKRUŽILE KUĆU NAJVIŠEG LIDERA HAMASA U KAN JUNISU: Veruju da se Jahja Sinvar nalazi u PODZEMNOM SKROVIŠTU, spremaju se da ga isteraju VODOM!

Autor:

Svet

08.12.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelske odbrambene snage (IDF) trenutno su stacionirane u centru glavnog grada južnog pojasa Gaze, Kan Junisa. Okružuju dom Jahje Sinvara, najvišeg lidera Hamasa, za kojeg se veruje da se nalazi u podzemnom skrovištu.

IZRAELSKE SNAGE OKRUŽILE KUĆU NAJVIŠEG LIDERA HAMASA U KAN JUNISU: Veruju da se Jahja Sinvar nalazi u PODZEMNOM SKROVIŠTU, spremaju se da ga isteraju VODOM!

Foto: Tanjug/AP

Prema izvorima iz Amerike, Izrael razmatra mogućnost da preplavi mrežu tunela militantne grupe morskom vodom kako bi ih onesposobio. Ova informacija je potvrđena od strane američkog zvaničnika za En-Bi-Si njuz.

U međuvremenu, palestinski civili beže od borbi na nagovor Izraela. Međutim, stanovnici i humanitarne grupe upozoravaju da nema bezbednih mesta za sklonište i da postoji veliki nedostatak zaliha. Situacija je sve napetija, a svet čeka da vidi kako će se dalje odvijati.

Jahje Sinvar (rođen 1962), poznat i kao Jehja Sinvar, je palestinski političar i lider Hamasa u Pojasu Gaze. Hamas je sunitska islamistička politička i vojna organizacija koja kontrolira Pojas Gaze. Sinvar je na čelu Hamasa u Gazi od februara 2017. godine, kada je zamenio Ismaila Hanijeha.

Izraelska vojska (IDF) je izvela udare na više od 450 ciljeva pripadajuće palestinskoj militantnoj grupi Hamas u Pojasu Gaze. Među ciljevima su bile vojne baze, osmatračnice i skladišta oružja. IDF je koristio nekoliko dronova za izvođenje napada na operativce Hamasa u oblasti Kan Junis. Serija napada trajala je oko dva sata, a “brojni” operativci Hamasa su ubijeni. Izraelska mornarica je takođe izvodila udare u Gazi, koristeći navođenu municiju i granate.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading