STRAVA I UŽAS! 7 SLIČNOSTI MASAKRA KOSTE KECMANOVIĆA I DEVOJČICE IZ BRJANSKA: Nastavnica branila decu svojim telom!

Autor: Republika/V.P

Svet

07.12.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladu nastavnicu biologije Ofeliju teško je ranila Ana (14) tokom pucnjave u gimnaziji u Brjansku spasila je decu od metaka tokom pucnjave u školi u Brjansku. I nastavnica biologije Tatjana umalo je izgubila život kada je na nju pucao i tečko je ranio Kosta Kecmanović, tokom svog krvavog pira u o.š. ''Vladislav Ribnikar'' u Beogradu.

STRAVA I UŽAS! 7 SLIČNOSTI MASAKRA KOSTE KECMANOVIĆA I DEVOJČICE IZ BRJANSKA: Nastavnica branila decu svojim telom!

Foto: ST/N. PANČIĆ, Printscreen/https://t.me/breakingmash, Privatna arhiva

Mlada učiteljica Ofelija spasila je decu od metaka tokom pucnjave u školi u Brjansku.

U Brjansku nastavljaju da ustanove šta su uzroci tragedije koja se dogodila 7. decembra ujutru u 5. gimnaziji u tom ruskom gradu. Učenica osmog razreda Ana (ime izmenjeno jer je maloletno lice) otvorila je vatru na svoje drugove iz razreda tokom drugog časa.

Ana (14) ranila četvoro dece, ubila jednu devojčicu, pa onda i sebe

Četrnaestogodišnja učenica ranila je petoro dece, ubila jednu od devojčica i izvršila samoubistvo.

Prema jednoj verziji, uzrok krvavog masakra vršnjaka bila je neuzvraćena ljubav - ubica nije želela da deli dečka sa njenom ubijenom vršnjakinjom. Prema drugoj verziji, u školi nije bilo angažovanog obezbeđenja, pa su nastavnici bili prinuđeni da sami zaštite decu.

Ono što se je za sada poznato, to je da je Ana zakasnila na čas. U to vreme njeno odeljenje je imalo čas biologije, koju je predavala 26-godišnja Ofelija Mkrčijan. Tada je i četrnaestogodišnja devojčica počela da puca. Rizikujući svoj život, nastavnica je pokušala da zaustavi Anin krvavi pohod.

- Decu je zaštitila svojim telom. Ona ih je spasila - rekli su učenici za Komsomoljskaju Pravdu.

Učenici ističu da je Ofelija oduvek bila ljubazna učiteljica, pomagala đacima i bila spremna da upozna decu. Sada su svi zabrinuti za njeno zdravlje. Prema rečima očevidaca, ona je ranjena, ali nije zvanično prijavljeno da je neko povređen od odraslih, odnosno od nastavnog osoblja 5. gimnazije u Brjansku. Rođaci učiteljice-heroine za sada odbijaju da komentarišu slučaj.

- Sada nemamo vremena za razgovor - odgovorila je Ofelijina sestra.

U obližnjim učionicama gde su se čuli pucnji, nastavnici su pokušali da zatvore vrata i okupe decu u bezbednom uglu učionice. Jedan od nastavnika im je, prema pričama samih školaraca, uključio muziku i terao ih da pevaju kako deca ne bi paničila kada su ispred vrata čula pucnje i vriske. Nastavnik fizičkog je čak uplašenu decu posle incidenta nosio na rukama.

Republika

Foto: Nikola Mutić, Privatna arhiva

 

7 sličnosti sa krvavim pohodom u  ''Ribnikaru''

Naime, ono od čega se posebno diže kosa na glavi to su sličnosti između masakra u školi ''Vladislav Ribnikar'' i u gimnaziji u Rusiji, kao i samih počinilaca zločina i njihovih žrtava.

Tokom svog krvavog pira 3. maja 2023. godine, tada trinaestogodišnji Kosta Kecmanović u osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' koju je pohađao je pored ubijenih đaka i radnika škole, teško ranio i nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović. I četranestogodišnja Ana je teško ranila svoju nastavnicu biologije Ofeliju Mkrčijan koja je svojim telom odbranila đake.

Devojčica-ubica Ana koja je pucala u 5. gimnaziji u Brjansku je vršnjakinja Koste Kecmanovića koji je iz vatrenog oružja usmrtio devetoro svojih školskih drugara i čuvara škole.

Učenici škole u Berjansku su Anu opisivali kao ćutljivu i povučenu. I deca iz Kostinog odeljenja iste reči su koristili kada su govorili kakav je dečaka-ubicu iz osnovne školi na beogradskom Vračaru.

I devojčica u Rusiji, i dečak u Beogradu su unapred odredili koga će odstreliti.

Ona je počinila gnusan zločin u kabinetu bilogoje, a on na času istorije.

I tu nije kraj istovetnostima užasa koja su se desila u školi u beogradu, i u gimnaziji u Brjansku.

Vlasnik puške iz koje je Ana pucala je njen otac, kojeg je policija privela priveden jer je nepažljivo čuvao oružje, kao i Kostin otac, Vladimir Kecmanović.

Ana je sakrila u školsku torbu i molotovljev koktel, kao i dečak ubica iz osnovne škole na Vračaru.

7 jezivih sličnosti između masakra u školama u Brjansku i Beogradu

- Devojčica-ubica Alina je vršnjakina Koste Kecmanovića.

- Učenici su je opisali jao ćutljivu i povčenu, isto kao i Kostu.- Odredila je unapred u koga će da puca, a Kosta je imao spisak.

- Zločin je počinila u školi, u kabinetu biologije, a Kosta istorije.

- Vlasnik puške je otac, koji je priveden jer je nemarno držao oružje, kao i Vladimir Kecmanović.

- Sakrila je oružje i molotovljev koktel, kao i dečak ubica iz "Ribnikara".

- I nastavnica biologije u Brjansku je ranjena, kao i nastavnica istorije u Beogradu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

 

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Branko

08.12.2023 09:07

Neosporno je da je monstrum K.K. bio uzor ovoj poremecenoj devojcici i da ima puno slicnosti izmedju dve tragedije - ali ima i jedna kljucna razlika: poremecena devojcica je ipak imala dovoljno obraza, casti i dostojanstva da sama okonca svoj promaseni zivot, a egoista K.K. je sve ucinio da ga policija ne ubije, iako je on oduzeo 10 zivota, jos 5 unistio invaliditetom, cak i dve devojcice mladje od njega...njegov zivot je "toliko dragocen"...mora se leciti do kraja zivota, bez ikakve zabave i razonode...a svako ko ga javno podrzava preko drustvenih mreza saucestvuje u tome da druge nestabilne licnosti predju granicu izmedju dobra i zla...

Mira

08.12.2023 13:20

@Branko - Slazem se. A oni koji podrzavaju ubicu, uhvatiti ih i strpati sve u zatvor.