STRAVIČNA SVEDOČENJA UČENIKA ŠKOLE U BRJANSKU: ''Čuli smo lupanje, pomislili smo da je lopta udarila o zid!'' (VIDEO)

Autor:

Svet

07.12.2023

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici gimnazije u Brjansku zabarikadirali su se u učionici nakon što su čuli zvukove pucnjave.

STRAVIČNA SVEDOČENJA UČENIKA ŠKOLE U BRJANSKU: ''Čuli smo lupanje, pomislili smo da je lopta udarila o zid!'' (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/tass_agency, https://twitter.com/AttentiveCEE

Učenica gimnazije u Brjansku, gde je devojčica osmog razreda započela pucnjavu, rekla je za RIA Novosti da su deca prvo pomislila da neko udara loptom o zid, a zatim su počela da se sakrivaju.

U trenutku masakra, sagovornica je bila u učionici na trećem spratu, a pucnjava je, prema njenim rečima, bila na četvrtom.

 

 

''Čuli smo neke zvuke, pomislili smo da je lopta udarila o zid''...

- Čuli smo neke zvuke, lupanje, mislili smo da je lopta udarila u zid, pomislili smo da dopire sa časa fizičkog vaspitanja. Ali učiteljica je izašla u hodnik i rekla: "Ne, ovo je nešto strašno." A za njom su pristigle i dve devojčice. Rekli su da se puca... Počeli su da se barikadiraju. Dečaci su blokirali vrata stolovima, jedna od devojčica je pozvala 112, sve je pozvala nastavnica - rekla je učenica.

Jedna od devojaka koja je utrčala je sestra učenice koja je pucala i sa njom uči u istom razredu. Učenice su ispričale da je pucnjava krenula na času biologije, a mnoge su uspele da pobegnu iz učionice.

 

 

Incident se desio u sali za fizičko

Podsetimo, masakr se dogodio danas u 5. gimnaziji u Brjansku. Prema pisanju ruskih medija, Alina (14) je u školu unela vatreno oružje iz kog je nekoliko puta pucala. Incident se odigrao u fiskulturnoj sali, a snage bezbednosti su brzo reagovale, opkolile zgradu i evakuisale sve učenike.

Učenici su izjavili da je devojčica bila "veoma čudna, da nij bila aktivna na društvenim mrežama i da je jedva komunicirala sa drugovima iz razreda."

Lovačko oružje iz kojeg je izvršena pucnjava registrovano je na oca devojčice, rekao je poslanik Državne dume Aleksandar Hištajn.

Prema preliminarnim podacima Istražnog komiteta, četrnaestogodišnjakinja je u obrazovnu ustanovu donela pušku sačmaricu iz koje je pucala na drugare iz razreda. Usled dobijenih povreda dvoje đaka je umrlo (jedna od njih je bila strelac), pet žrtava je prebačeno u medicinsku ustanovu.

 

 

Uzrok - sukob Aline sa školskim drugovima

Smatra se da je uzrok ove tragedije sukob Aline sa školskim drugovima. Roditelji 14-godišnje Aline privedeni su na saslušanje. Poznato je da je otac 53-godišnji Dmitrij. Vlasnik iste puške iz koje je danas pucala njegova ćerka u gimnaziji. U porodici je bilo i drugo dete - 14-godišnja Daša. Ona je Alinina sestra bliznakinja i takođe je bila u učionici biologije u vreme incidenta. Na sreću, spasena je.

- Ruski ministar zdravlja Mihail Muraško preuzeo je kontrolu nad pružanjem medicinske pomoći žrtvama. Za njih će posebno biti organizovane telemedicinske konsultacije sa specijalistima sa saveznih klinika. Vlasti Brjanske oblasti pružiće pomoć porodicama poginulih i ranjenih u pucnjavi - rekao je guverner Aleksandar Bogomaz.

Biće zakazana inspekcija rada privatne bezbednosne kompanije koja čuva fiskulturnu salu. Ministarstvo prosvete Ruske Federacije poslalo je operativnu grupu u Brjansk, nastavnicima i roditeljima se pruža psihološka pomoć.

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading