JOŠ JEDAN NAPAD U ŠKOLI: Tinejdžerka izbola druga nožem u školi u Pertu

Autor:

Svet

07.12.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinejdžer je prebačen u bolnicu Rojal Pert sa lakšim povredama.

JOŠ JEDAN NAPAD U ŠKOLI: Tinejdžerka izbola druga nožem u školi u Pertu

Foto: Tanjug/AP

Policija je odmah izašla na mesto inicdenta/Ilustracija

Petnaestogodišnja devojka optužena je da je izbola dečaka (16) u srednjoj skoli Carine u Pertu u Australiji. Ova informacija je stigla nakon što je učenica osmog razreda Alina A. (14) otvorila jutros vatru u školi u Brjansku i ubila dve osobe, ranila još nekoliko dečaka, pa izvršila samoubistvo.

Službe Hitne pomoći su na lice mesta došle oko 10 časova po australijskom vremenu, prenosi 9news.

Tinejdžer je prebačen u bolnicu Rojal Pert sa lakšim povredama.

U bolnicu je primljena i devojka kojoj je pružena adekvatna nega.

Policija je nakon događaja saopštila da ne postoji pretnja po druge učenike.

- Nema pretnje po školu ili širu zajednicu, situacija je pod kontrolom - navodi se iz policije.

Direktor škole kontaktirao je roditelje u pismu gde je naveo da je "policija brzo reagovala i da nema razloga za zabrinutost".

Da podsetimo, u stravičnom incidentu koji se dogodio danas u ruskom gradu Brjansku, učenica osmog razreda otvorila je vatru na svoje školske drugove u školi. Prema izveštajima ruskih medija, dve osobe su izgubile život, dok je još petoro povređeno tokom pucnjave. Učenica za koju se navodi da se zove Alina je potom izvršila samoubistvo.

Učenici su izjavili da je devojčica bila "veoma čudna, da nije bila aktivna na društvenim mrežama i da je jedva komunicirala sa drugovima iz razreda."

Smatra se da je uzrok ove tragedije sukob Aline sa školskim drugovima. Otac i majka 14-godišnje Aline privedeni su na saslušanje. Poznato je da je otac 53-godišnji Dmitrij. Vlasnik iste puške iz koje je danas pucala njegova ćerka u gimnaziji. U porodici je bilo i drugo dete - 14-godišnja Daša. Ona je Alinina sestra bliznakinja i takođe je bila u učionici biologije u vreme incidenta. Na sreću, spasena je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading