HAMAS NE DA CRVENOM KRSTU DA POSETI SVE TAOCE! Oglasio se Benjamin Netanjahu, a evo i šta kaže o teorijama da se znalo da će Izrael biti napadnut

Autor:

Svet

02.12.2023

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Netanijahu je istakao i da će se raseljeni Izraelci vratiti svojim kućama kada osete sigurnost, ali je istakao da će za to biti potrebno vreme.

HAMAS NE DA CRVENOM KRSTU DA POSETI SVE TAOCE! Oglasio se Benjamin Netanjahu, a evo i šta kaže o teorijama da se znalo da će Izrael biti napadnut

Foto: Tanjug/AP

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu optužio je Hamas da nije dozvolio članovima Crvenog krsta da posete sve taoce, suprotno sporazumu o prekidu vatre.

Na konferenciji za novinare, Netanijahu je istakao da će se raseljeni Izraelci vratiti svojim kućama kada osete sigurnost, ali je istakao da će za to biti potrebno vreme.



Na pitanje da prokomentariše da li su bezbednosne službe Izraela znale da se priprema napad, Netanijahu je demantovao teorije o zaveri. Naglasio je da će detalji o tome šta se desilo biti otkriveni na kraju rata, te da nije bilo nikakve zavere.

'- Postoje pitanja na koje treba da se da odgovor: šta se desilo, kako se desilo, i o tome će se govoriti na kraju rata, a ne sada. Sigurno, nije bilo zavere - poručio je Netanijahu.


Govoreći o nedavnom terorističkom napadu u Jerusalimu, Netanijahu je potvrdio da je jedan civil, koji se slučajno zatekao u blizini, učestvovao u likvidaciji terorista. Izrazio je podršku odluci izraelske vlade kojom se ohrabruje nošenje oružja među civilima, ističući da više civila sa oružjem može pomoći u takvim situacijama.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading