LEŠEVI UBIJENIH OVACA RAZBACANI PO SELU: U Velikoj Britaniji vlada misterija ubijanja stoke

Autor:

Svet

02.12.2023

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija sada istražuje okolnosti oko incidenata, kako bi identifikovala vlasnika mrtvih životinja i pronašla odgovorne.

LEŠEVI UBIJENIH OVACA RAZBACANI PO SELU: U Velikoj Britaniji vlada misterija ubijanja stoke

Foto: pixabay.com

Posmrtni ostaci šest ovaca pronađeni su razbacani po bašti pre nego što su delovi tela još dve otkriveni u jednom mestu u Kentu, zbog čega je policija izdala upozorenje vlasnicima stoke, piše Srbija Danas.

Policija Kenta primila je izveštaje da su ostaci šest životinja pronađeni u bašti na adresi u Otford Lejnu u Halstedu između 24. i 29. novembra. Koža i iznutrice još dve ovce kasnije su pronađene bačene u zabiti u Ovenden Roudu, u Sandridžu.

Policija sada istražuje okolnosti oko incidenata, kako bi identifikovala vlasnika mrtvih životinja i pronašla odgovorne.

Oni savetuju vlasnicima stoke da redovno proveravaju svoje životinje, prijavljuju sve krađe i parkirana vozila na seoskim lokacijama ili seoskim trakama za koje sumnjaju da bi mogli biti umešani i da ostanu na oprezu.

- Krađa toliko ovaca i način na koji su ubijene su odvratni. Naša posvećena radna grupa neumorno radi na identifikaciji osumnjičenog ili osumnjičenih i preduzima snažne mere protiv njih. Kent je dom ogromnih prostranstava ruralnog zemljišta, a ove snage daju prioritet zaštiti svojih ruralnih zajednica i blisko sarađuju sa partnerskim agencijama kako bi one koji se uvrede na selu priveli pravdi - rekao je Mark Penkikot iz Ruralne radne grupe policije Kenta.

U oktobru u Otford Lejnu je pronađena torba sa ostacima ovaca.

U torbi su bile iznutrice, stvari na koje ne želite ni da pomišljate. Ubijanje ovaca na takav način je užasno, za nekoga je to jeftino meso - Otkrio je Klajv Džons.

Selo je užasnuto otkrićem.

- Neki od lokalnih farmera znaju da moraju stalno da budu na oprezu. Ali bez obzira što su tihe, ovcama to nanosi bol i patnju, a negde tamo farmeru nedostaje deo stoke - dodao je on.

Službenici Ruralne operativne grupe izdali su upozorenje vlasnicima stoke u oblasti Sevenoaks nakon niza neobjašnjivih smrti u oblastima Halstead i Čevening prošlog meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading