ORUŽANE SNAGE RUSIJE SADA IMAJU VIŠE OD 1,3 MILIONA VOJNIKA: Vojska povećala kapacitete za 170 hiljada vojnika

Autor:

Svet

01.12.2023

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj proces odvija u fazama i da se radi o Rusima koji žele da služe po ugovoru.

ORUŽANE SNAGE RUSIJE SADA IMAJU VIŠE OD 1,3 MILIONA VOJNIKA: Vojska povećala kapacitete za 170 hiljada vojnika

Foto: Tanjug/AP

rusija vojska

Maksimalna snaga Oružanih snaga Rusije povećana je za 170 hiljada vojnika, tako da sada imaju više od 1,3 miliona vojnika, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

U toj objavi se napominje da sada, "u skladu sa ukazom predsednika Rusije od 29. novembra 2023. godine, Oružane snage imaju milion i 320 hiljada vojnih lica“, prenele su RIA Novosti.

Dodaje se da se ovaj proces odvija u fazama i da se radi o Rusima koji žele da služe po ugovoru.

- S tim u vezi, ne planira se značajno povećanje regrutacije građana na služenje vojnog roka, niti je u planu mobilizacija - ističe Ministarstvo odbrane.

U tom resoru objašnjeno je da je povećanje broja vojnika u Oružanim snagama posledica rastućih pretnji Rusiji povezanih sa ''Specijalnom operacijom u Ukrajini'' i aktuelnim širenjem NATO.

Što se tiče Severnoatlantske alijanse, reč je o povećanju vojnog kontingenta bloka u blizini ruskih granica, kao i o razmeštanju dodatnih sistema PVO i udarnog naoružanja. Potencijal taktičkih nuklearnih NATO snaga povećava, a SAD nameravaju da zamene 200 zastarelih nuklearnih bombi sa slobodnim padom koje se nalaze u Evropi i Turskoj, novom verzijom visoke preciznosti do kraja 2025. godine.U sadašnjim uslovima, dodatno povećanje borbene snage i broja ruskih trupa predstavlja adekvatan odgovor na agresivne aktivnosti alijanse - poručuje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading