ILON MASK OBJAVIO RAT OGLAŠIVAČIMA: "Ceo sve će znati da hoćete da uništite kompaniju"; Onda ih je OPSOVAO I PORUČIO IM OVO! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.12.2023

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govoreći na samitu DealBook 2023. u New Yorku u sredu, Elon Musk, vlasnik društvene mreže X (nekadašnji Twitter), ismejao je oglašivače koji napuštaju platformu zbog antisemitskih postova koji se tamo šire.

ILON MASK OBJAVIO RAT OGLAŠIVAČIMA: "Ceo sve će znati da hoćete da uništite kompaniju"; Onda ih je OPSOVAO I PORUČIO IM OVO! (VIDEO)

Foto: Printscreen X @aintscarylarry

“Ako neko pokušava da me ucenjuje reklamama? Ucenjuje me novcem? Idi j.... se. Idi. j.....se. Da li je to jasno?”

Musk je izdvojio iz publike direktora Diznija Boba Igera, rekavši "Zdravo Bobe!

 

Takođe je nagovestio da će njegovi fanovi bojkotovati te oglašivače. “Ceo svet će znati da su ti oglašivači ubili kompaniju i mi ćemo to detaljno dokumentovati”, zapretio je Musk.

 

Takođe je rekao intervjueru Sorkinu: “Nemam problema da me mrze. Mržnja je daleko.”

Linda Lacarino, izvršna direktorka X-a, branila je Muskov komentar u postu na platformi u sredu kasno.

“X omogućava informacionu nezavisnost koja je za neke ljude neprijatna. Mi smo platforma koja omogućava ljudima da donose sopstvene odluke”, rekla je Iaccarino, koja je ranije bila viši izvršni direktor u NBC Universal.

U poslednjih nekoliko nedelja, Mask je promovisao i ponekad verbalno podržavao ono što je Bela kuća nazvala “antisemitskom i rasističkom mržnjom” na X-u, nekadašnjem Twitteru, društvenoj mreži koju poseduje i vodi kao tehnički direktor.

Nazvao je te tvitove "jednom od najglupljih ako ne i najglupljih stvari koje sam ikada uradio na platformi. “Žao mi je zbog tog tvita ili posta”, dodao je on.

Maskovi zapaljivi postovi na društvenim medijima, između ostalog, doveli su do toga da veliki oglašivači, uključujući Dizni, Eple i mnoge druge, obustave kampanje tamo i naterali neke poznate korisnike da napuste platformu, uključujući gradonačelnicu Pariza An Hidalgo.

Musk, koji je i izvršni direktor Tesle i SpaceX-a, negirao je da je antisemit i rekao da su na X-u “jasni pozivi na ekstremno nasilje protivni našim uslovima usluge i da će rezultirati suspenzijom”.

Ove nedelje je takođe otputovao u Izrael, gde se sastao i razgovarao sa premijerom Benjaminom Netanjahuom. Kada je Netanjahu rekao da želi da “deradikalizuje” i “obnovi” Gazu, Mask je ponudio pomoć. Mask je rekao Sorkinu na bini da je njegova poseta Izraelu planirana pre njegovih tvitova i da nije deo “turneje izvinjenja”.

Ranije je rekao da želi da dovede SpaceX-ovu satelitsku komunikacionu uslugu, Starlink, u region, posebno humanitarnim organizacijama u Gazi.

Muskov lični nalog na X-u trenutno prikazuje broj pratilaca od preko 164 miliona - iako je tehnički blog Mashable izvestio u avgustu da većina Muskovih pratilaca na listi izgleda kao neautentični ili neaktivni nalozi.

Republika

Foto: Twitter/WalterIsaacson, Tanjkug/Ap

 

 

Ranije u sredu, UAW je pokrenuo kampanje usmerene na Teslu i 12 drugih proizvođača automobila u SAD. Sorkin je pitao Muska šta to znači za njegov posao sa električnim vozilima.

Musk je izrazio generalno negativne stavove o sindikatima i rekao da oni stvaraju atmosferu “gospodara i seljaka” u kompanijama i “prirodno pokušavaju da stvore negativnost”, suprotstavljajući radnike menadžmentu.

Rekao je: "Mnogi ljudi u Tesli su se pojavili, otišli od rada na liniji do višeg menadžmenta i nema gospodara i seljaka - svi jedu za istim stolom.

Dodao je: "Ako Tesla postane sindikat, to će biti zato što smo to zaslužili i na neki način smo podbacili.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading