TURSKA AVIO-KOMPANIJA MENJA IMIDŽ: AnadoluJet postaje AJet Air, redizajnira šemu bojenja aviona i dobija novi vizuelni identitet

Autor:

Svet

30.11.2023

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turkish Airlines je konačno predstavio novi brending i vizuelni identitet avio-kompanije.

TURSKA AVIO-KOMPANIJA MENJA IMIDŽ: AnadoluJet postaje AJet Air, redizajnira šemu bojenja aviona i dobija novi vizuelni identitet

Foto: shutterstock

Turska avio-kompanija AnadoluJet promenila je ime i od naredne letnje sezone poslovaće pod nazivom AJet Air. Niskotarifna podružnica Turkish Airlinesa dobila je novi vizuelni identitet i redizajniranu šemu bojenja aviona.

Novi vizeulni identitet deo je transformacije niskoatrifne avio-kompanije koja bi od naredne godine trebala da postane zaseban brend.

Nakon višemesečnih najava o transformaciju AnadoluJeta njen vlasnik, Turkish Airlines, konačno je predstavio novi brending avio-kompanije.

Na svečanoj ceremoniji održanoj 24. novembra na aerodromu Sabiha Gokčen (SAW) u Istanbulu, javnosti je predstavljen novi vizuelni identitet avio-kompanije AJet. U hangaru istanbulskog aerodroma je otkriven avion sa novom šemom bojenja.

Prvi, a za sada i jedini avion ofarban u boje AJet-a je TC-LUC -  godinu dana star Airbus A321neo koji je trenutno uskladišten.

AJet bi prema najavama čelnika avio-kompanije pod novim imenom trebao da počne da leti od krajem marta 2024. godine, odnosno početkom letnje sezone.

Novi logo i ime na trupu avionu nisu jedine promene koje će AnadoluJet pretrpeti. Novi vizeulni identitet samo je deo transformacije niskotarifne avio-kompanije koja bi od naredne godine trebala da postane "nezavisan" brend i delimično se distancira od Turkish Airlinesa.

Mada će Turkish Airlines zadržati vlasništvo nad AJetom, planirano je da avio-kompanije dobije svoj sertifikat vazduhoplovnog operatera (AOC) i započne samostalno poslovanje, prenosi Ch-aviation.

AnadoluJet, odnosno AJet, leti ka nekoliko aerodroma u regionu, a nedavno je najavio otvaranje nove linije između Istanbula (IST) i Beograda (BEG).

U floti AnadoluJeta trenutno se nalazi 88 aviona starih nešto manje od dvanaest godina. Suprotno od trendova niskotarifnih prevoznika, turska avio-kompanija koristi dve vrste aviona - Airbus A320 ceo/neo i Boeing B737 NG/MAX.

Glavna baza AnadoluJeta je aerodrom Sabiha Gokčen u Istanbulu, a važno čvorište avio-kompanije nalazi se i u Ankari (ESB).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading