PREDSEDNIK NEMAČKE PONIŽEN KAO NIKAD: Sleteo u posetu Kataru, ostavili da DA ČEKA pola sata po najvećoj vrućini (VIDEO)

Autor:

Svet

30.11.2023

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sunce je sijalo, crveni tepih je bio rasprostrt, a postrojena počasna straža čekala je dolazak nemačkog predsednika Frank-Valtera Štajnmajera u Dohu. Međutim, nije bilo nijednog katarskog zvaničnika da ga dočeka.

PREDSEDNIK NEMAČKE PONIŽEN KAO NIKAD: Sleteo u posetu Kataru, ostavili da DA ČEKA pola sata po najvećoj vrućini (VIDEO)

Foto: Printscreen X @dw_politics

Štajnmajer je sleteo nešto ranije nego što je bilo predviđeno i potom proveo oko pola sata čekajući na vratima aviona dok je sunce pržilo. Tek nakon skoro 30 minuta, Sultan al Murajčaj, ministar spoljnih poslova Katara, stigao je da dočeka šefa nemačke države.

Uprkos kašnjenju šefa diplomatije, Štajnmajer je uspeo da stigne na vreme na sastanak sa šeikom Tamim bin Hamad Al Tanijem, vladajućim emirom Katara.

 

Rozalija Romanijec, novinarka Dojče velea koja je putovala sa Štajnmajerom u Katar, postavlja pitanje da li je ovo bila greška u planiranju rasporeda ili su zvaničnici u ovoj arapskoj zemlji zahladili stav prema Nemačkoj.

 

Mogući razlog za ovaj hladan doček mogao bi biti taj što je Štajnmajer tokom trodnevne posete regionu prvo boravio u Izraelu, zatim dve noći prespavao u Omanu, a za posetu Kataru ostavio svega tri sata.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Neba

01.12.2023 08:01

Dosao je pola sata ranije... Ko zna Arape, oni kasne pola sata ili vise. Tako da je u ovom slučaju sve bilo po planu - cak je i Arapin dosao i ranije.