"ALARMANTNO": Ilon Mask upozorio da američka RATNA MAŠINA škripi, ne mogu ni dovoljno municije da proizvedu! DEINDUSTRIJALIZACIJA IH UNIŠTAVA

Autor:

Svet

25.11.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki milijarder Ilon Mask izrazio je zabrinutost zbog nestašice municije u Sjedinjenim Američkim Državama, nazivajući situaciju “alarmantnom”. Ova izjava dolazi kao odgovor na objavu biznismena Dejvida Saksa, koji je istakao da problem nestašice municije u SAD još uvek nije rešen.

"ALARMANTNO": Ilon Mask upozorio da američka RATNA MAŠINA škripi, ne mogu ni dovoljno municije da proizvedu! DEINDUSTRIJALIZACIJA IH UNIŠTAVA

Foto: Tanjug/AP

Pre godinu dana, prvi put se pisalo o nestašici municije u SAD. Saks je ukazao na to da deindustrijalizacija uništava američku ratnu sposobnost, uprkos sve većim zahtevima političara za novim ratovima. Dodao je da je “najluđa stvar” u ukrajinskom sukobu to što SAD ne mogu da proizvedu municije koliko i Rusija, iako troše 10 puta više novca na vojsku.

Mask, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, jednostavno je prokomentarisao ovu situaciju rečju “Alarmantno”.

Ova izjava dolazi u trenutku kada zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se zamaraju ukrajinskim sukobom i da podrška kijevskom režimu slabi. NBC navodi da američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Кijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom.

Mask je nedavno izrazio mišljenje da bi vojni sukobi na Bliskom istoku i u Ukrajini mogli da prerastu u treći svetski rat. Takođe je sugerisao da američka vojna moć nije ono što je nekada bila u poređenju sa drugim globalnim silama.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading