USTANI SA STOLICE, DOĐI DA MUŠKI REŠIMO PROBLEM! Skandal u američkom Kongresu, umalo žestoka tuča

Autor:

Svet

15.11.2023

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cirkus u Kongresu pretio je da eskalira do nezamislivih mera

USTANI SA STOLICE, DOĐI DA MUŠKI REŠIMO PROBLEM! Skandal u američkom Kongresu, umalo žestoka tuča

Foto: twitter/printscreen/@funder/@barstoolsports

Jedno obično saslušanje u američkom Kongresu pretvorilo se u žestoki verbalni sukob, nakon što je republikanski senator Markvejn Malin iz Oklahome izazvao predsednika sindikata vozača kamiona, Šona O'Brajena, da nesuglasice reše fizičkim obračunom na licu mesta!

Reagovao je senator Berni Sanders, koji je sazvao saslušanje u senatskom Odboru za zdravstvo, obrazovanje, rad i penzije, i zamolio ih da se usredsrede na ekonomska pitanja koja su bila u fokusu skupa, odnosno da razmotre kako sindikati pomažu radničkim porodicama, prenosi AP.

Senator Malin je, međutim, bio uporan. U jednom trenutku je ustao sa sedišta i izgledalo je da je počeo da skida prsten i sprema se za tuču.

- Ovo je vreme, ovo je mesto. Ako hoćeš, možemo se dogovoriti kao odrasli ljudi. Možemo to završiti ovde - rekao je Malin OBrajenu, nakon što je pročitao niz kritičnih tvitova koje mu je ovaj ranije uputio.

Njih dvojica su se međusobno vređali oko šest minuta, dok je Sanders više puta udarao čekićem i pokušavao da ih prekine.

- Vi ste senator Sjedinjenih Država! - Sanders je u jednom trenutku viknuo na Malina.

Malin, koji često kritikuje sindikalno rukovodstvo, i ranije se verbalno sukobljavao sa šefom sindikata kamionidžija.

Tokom ove godine, O'Brajen je više puta objavljivao tvitove na platformi Iks (Tviter), nazivajući senatora "moronom" i "punim govana", pošto ga je prethodno Malin kritikovao zbog "taktike zastrašivanja".

U jednom postu na društvenim mrežama, koji je Malin pročitao naglas na saslušanju, O'Brajen ga je izgleda izazvao na tuču.

- Znaš gde da me nađeš. Bilo gde, bilo kada, kauboju - objavio je OBrajen.

Razmena uvreda je odatle eskalirala, pa je Malin poručio O'Brajenu da je "ovo to mesto" i pitao ga da li želi da to obave odmah.

- Voleo bih da to uradim odmah - rekao je O’Brajen.

Malin je odgovorio: "Pa, onda diži guzicu", na šta je ovaj uzvratio: "Ti diži guzicu".

Kada je Malin ustao sa stolice, izgleda spreman za borbu, Sanders mu je povikao da sedne, udario čekićem nekoliko puta i rekao obojici da prestanu da govore.

- Ovo je saslušanje i Bog zna da američki narod ima dovoljno prezira prema Kongresu, nemojmo ga pogoršavati - rekao je Sanders.

Njih dvojica su još nekoliko minuta razmenjivali ljute uvrede. Nakon saslušanja, Sanders je ovu razmenu reči nazvao "apsurdnom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading