UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI KRIMINALAC: Sa ozloglašenom braćom uzeo 150 MILIONA EVRA! Bežao pod lažnim imenima, a evo kako je PAO

Autor:

Svet

07.11.2023

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo je poslovao sa braćom poznatom po iznudama i trgovinom drogom, a kada su oni ubijeni, došao je na čelo bande

UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI KRIMINALAC: Sa ozloglašenom braćom uzeo 150 MILIONA EVRA! Bežao pod lažnim imenima, a evo kako je PAO

Foto: Police Scotland

Čuveni škotski gangster Džejms Vajt (46) uhapšen je nakon što ga je specijalno odeljenje škotske policije nekoliko meseci pratilo.

Vajt je nekoliko puta uspevao da umakne policiji a kad je u Italiji 2020. godine uhapšen sa lažnim pasošem, pobegao je usred hapšenja u Južnu Ameriku u kojoj se skrivao tri godine. Tamo je živeo pod imenom Vinsent Mekol.

Vajt je godinama sarađivao sa braćom Gilespi s kojima je pribavio imovinsku korist od oko 150 miliona evra.

Poslovali su sa drogom, oružjem i prljavim novcem a bavili su se i teškim nasiljem i iznudama. Međutim, u jednom momentu su se posvađali i sticajem “čudnih okolnosti” Džejms i Beri Gilespi ubijeni su u Južnoj Americi, posle čega Vajt dolazi na čelo bande.

Vajt je pao kada je bio na odmoru i očito ga je neko tad prijavio da se nalazi na mestu gde može biti uhvaćen.

On je u Škotskoj osuđen na samo 10 godina robije jer je reč o stepenu kriminala koji sudovi u Škotskoj retko vide, kako je rekao sudija u Stirlingu.

“Osudio bih ga na više od 15 godina da mi zakon to dozvoljava”, dodao je sudija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading