ZASTRAŠUJUĆI PODACI IZ GAZE: Na svakih 10 minuta jedno dete strada!

Autor:

Svet

30.10.2023

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džejson Li iz dobrotvorne organizacije "Save the Children" kaže da su u porastu i zarazne bolesti zbog prenatrpanosti bolnica i loših higijenskih uslova.

ZASTRAŠUJUĆI PODACI IZ GAZE: Na svakih 10 minuta jedno dete strada!

Foto: Tanjug-AP

Palestinski ogranak organizacije "Save the Children" saopštio je danas da jedno dete biva ubijeno svakih 10 minuta u Pojasu Gaze usled sukoba Izraela i palestinske militantne grupe Hamas.

Govoreći za Bi-Bi-Si iz Jerusalima, Džejson Li iz dobrotvorne organizacije, rekao je da je od 20.000 povređenih, svako treće dete.

Dodao je da je su u porastu zarazne bolesti zbog prenatrpanosti bolnica i loših higijenskih uslova, kao i da se plaši širenja malih boginja i gripa.

Prema njegovim rečima, kamioni kojima je dostavljena humanitarna pomoć Pojasu Gaze predstavljaju "samo kap u moru".

"Hirurzi rade operacije bez anestezije, ljudi koriste mobilne telefone kao baterijske lampe da bi imali svetla u zdravstvenim ustanovama", rekao je Li, upozorivši da u Gazi trenutno ima 130 prevremeno rođenih beba koje se nalaze u inkubatorima koji bi uskoro mogli da se ugase.

Bonus video: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading