TUGA DO NEBA: Gladni i žedni Palestinci PROVALILI u skladišta UN! Nejaka deca iz skladišta iznosila DŽAKOVE HRANE, potpuni haos

Autor:

Svet

29.10.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je kriza kakva pogađa sve građane Gaze, onda nema toliko mesta za red i strpljenje

TUGA DO NEBA: Gladni i žedni Palestinci PROVALILI u skladišta UN! Nejaka deca iz skladišta iznosila DŽAKOVE HRANE, potpuni haos

Foto: youtube.com/the telegraph

Hiljade stanovnika Pojasa Gaze provalilo je u skladišta i distributivne centre Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) kako bi uzeli brašno i "osnovne stvari za preživljavanje", saopštila je danas UNRWA, prenosi Rojters.

- Ovo je zabrinjavajući pokazatelj da je društveni poredak počeo da se urušava, tri nedelje nakon početka rata i opsade Gaze - saošptila je UNRWA.

Jedno od skloništa locirano je u Der al-Balahu, gde UNRWA čuva namirnice pristigle iz humanitarnih konvoja koji su došli u Gazu iz Egipta.

Isporuka pomoći Gazi je obustavljena otkako je Izrael počeo da bombarduje gusto naseljene delove palestinske enklave, nakon smrtonosnog napada militantne grupe Hamas 7. oktobra na jug Izraela.

- Zalihe ponestaju, dok je humanitarna pomoć koja dolazi u Pojas Gaze kamionima iz Egipta nedovoljna - dodala je UNRWA, ističući da sadašnji sistem dovođenja humanitarnih konvoja u Gazu "vodi u propast".

- Potrebe zajednice su velike, ako ništa, makar samo za osnovni opstanak, dok je pomoć koju dobijamo oskudna, nije dovoljna - navedeno je.

UNRWA je istakla da je njena sposobnost da pomogne narodu u Gazi znatno otežana zbog vazdušnih napada u kojima je ubijeno 50 pripadnika Agencije UN.

 

 

Izrael je uveo blokadu Gaze nakon što je palestinska militantna grupa Hamas 7. oktobra počela raketne napade na Izrael, a potom izvela i kopneni upad.

Izrael je odgovorio snažnim vazdušnim udarima i blokadom Pojasa Gaze, a juče su u Gazu ušle i izraelske kopnene snage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading