KLIMATSKI PAKAO JE VEĆ POČEO: Tekuća godina mogla bi da postane najtoplija u istoriji

Autor:

Svet

05.10.2023

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tekuća godina na putu je da postane najtoplija u istoriji, objavila je danas služba Europske unije za klimatske promjene Kopernikus, preneli su mediji.

KLIMATSKI PAKAO JE VEĆ POČEO: Tekuća godina mogla bi da postane najtoplija u istoriji

Foto: shutterstock

Najtopliji septembar na globalnom nivou došao je ove godine posle leta sa rekordno visokim temperaturama, objavio je Kopernikus, prenosi Rojters.

Temperature su u septembru bile za pola stepena više nego u prethodnom najtoplijem septembru u istoriji i skoro za stepen toplije od proseka za septembar u periodu između 1991. i 2020. godine. "Temperature bez presedana za ovo doba godine zabeležene su septembru nakon rekordno toplog leta", potvrdila je Britanka Samanta Burdžis, zamenica direktora Službe za klimatske promene Kopernikus.

Temperature tokom 2023. godine sada su na putu da budu 1,4 stepena Celzijusa iznad predindustrijskih prosečnih temperatura, rekla je Burdžisova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading