GENERAL SUROVIKIN USLIKAN U MOSKVI! Prvi put se oglasio nakon pobune VAGNERA - ispred crkve poslao MOĆNU PORUKU!

Autor:

Svet

04.10.2023

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotografija na kojoj se vidi Surovikin ispred crkve u teksas jakni i farmerkama objavljena je na ruskom portalu Nove vesti.

GENERAL SUROVIKIN USLIKAN U MOSKVI! Prvi put se oglasio nakon pobune VAGNERA - ispred crkve poslao MOĆNU PORUKU!

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji komandant Združene grupe ruskih snaga u Ukrajini, Sergej Surovikin, viđen je sa svojom porodicom u jednoj od crkava u Moskvi. Ova pojava izazvala je interesovanje javnosti s obzirom na njegovu nedavnu odsutnost iz javne sfere.

Fotografija na kojoj se vidi Surovikin ispred crkve u teksas jakni i farmerkama objavljena je na ruskom portalu Nove vesti. Na pitanje novinara o mestu njegove službe, Surovikin je kratko odgovorio: "Služim otadžbini! Nemam više komentara!"

Trenutno nije poznato tačno kada je nastala fotografija, ali se zna da je Surovikin od oružane pobune Vagnera bio odsutan iz javne sfere. Zapadni mediji su spekulisali da je pao u nemilost ruskog lidera Vladimira Putina i čak se nalazi u pritvoru. Njegov povratak u javnost zabeležen je tokom posete delegacije ruskog ministarstva odbrane Alžiru sredinom septembra.

Iako trenutno nije jasno na kojoj se poziciji Surovikin trenutno nalazi, Viktor Zavarzin, član komiteta Dume za odbranu, nedavno je izjavio da je general "našao dobru poziciju" u Zajednici Nezavisnih Država.

Surovikin nije javno nastupao od 24. juna, nakon što je objavljena njegova video poruka pozivajući pobunjenike iz privatne vojne kompanije Vagner da se vrate u svoje baze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading