NOVINAR PRONAĐEN IZREŠETAN ISPRED SVOJE KUĆE: Policija ga zatekla bez svesti sa SEDAM PROSTRELNIH RANA na grudima i stomaku

Autor: Tanjug

Svet

03.10.2023

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz policije su naveli da zasad niko nije uhapšen i da još nije poznat motiv.

NOVINAR PRONAĐEN IZREŠETAN ISPRED SVOJE KUĆE: Policija ga zatekla bez svesti sa SEDAM PROSTRELNIH RANA na grudima i stomaku

Foto: Facebook

Američki novinar Džoš Kruger ubijen u svojoj kući u Filadelfiji, u saveznoj državi Pensilvaniji, saopštile su danas lokalne vlasti.

Policija je novinara bez svesti, sa sedam prostrelnih rana na grudima i stomaku, našla na ulici ispred njegove kuće, nakon čega je prevezen u bolnicu gde je ubrzo proglašen mrtvim, prenosi Glas Amerike.

Iz policije su naveli da zasad niko nije uhapšen i da još nije poznat motiv.

- Na početku smo istrage. Sagledaćemo sve uglove ovog napada da bismo istražili motive i kako bismo priveli osobu koja je počinila ovo gnusno ubistvo - rekla je zvaničnica policije Džasmin Rajli za američki portal.

Lokalna policija veruje da je neko ušao u kuću novinara, zatim ga upucao, nakon čega je ubica pobegao, a Kruger je najverovatnije izašao napolje da traži pomoć komšija.

Komitet za zaštitu novinara je samo u 2022. godini zabeležio 67 ubistava novinara, a u SAD je dokumentovano 17 slučajeva od 1992. godine.

Od tih 17 slučajeva, Komitet je za 15 potvrdio da imaju veze sa profesijom novinara.

Pre nego što se vratio novinarstvu 2021. godine, Kruger je radio za gradske vlasti Filadelfije oko pet godina, kao direktor za komunikacije i portparol gradske Kancelarije za usluge beskućnicima.

Nagrađivan je kao slobodan novinar, a radio je za listove "Filadelfija inkvajerer", "Filadelfija sitizen" i "LQBTW nejšn" gde je pisao o raznim temama - od LGBTQ zajednice do gradske i državne politike. 

Na Krugerovom sajtu piše da je "poznat po tome što je imao iskustva sa beskućništvom, HIV, filadelfijskom sivom ekonomijom, traumama i siromaštvom kroz svoje tekstove i komentare".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading