MALIŠAN (3) SATIMA BIO NA DNU BUNARA SAM! Nisu znali kako da ga spasu, dok nije sišao Kristijan (14): Dramatičan snimak prikazuje JEZIVU scenu! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.10.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac trogodišnjaka se držao za glavu, a majka i sestra su plakale u očaju.

MALIŠAN (3) SATIMA BIO NA DNU BUNARA SAM! Nisu znali kako da ga spasu, dok nije sišao Kristijan (14): Dramatičan snimak prikazuje JEZIVU scenu! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/JayhawkFZJ80

Pre više od deset godina, dogodio se slučaj u Segarči na jugu Rumunije u kojem je trogodišnji dečak upao u bunar. Nastao je trenutak bezizlaznosti jer je dečku ponestajalo vazduha, a vatrogasci su bili bez jasnog plana. Tada se pojavio četrnaestogodišnji Kristijan Marijan Beheanu, vraćajući se iz škole.

Njegove prve reči bile su:

- Prvo sam se plašio, a onda više nisam.

Foto: Printscreen/Youtube/JayhawkFZJ80

Kristijan koji pomogao dečaku da izađe iz bunara

 

Herojska dela tinejdžera poput Kristijana i dalje se pamte. Tog običnog dana, Kristijan se vraćao iz škole i primetio okupljene meštane i vatrogasce oko rupe koja se ispostavila kao bunar. Otac trogodišnjaka se držao za glavu, a majka i sestra su plakale u očaju.

Na dnu duboke rupe od 15 metara nalazio se mali Gabrijel, koji je upao u bunar dok se igrao u dvorištu. Bilo je jasno da je još živ, ali nisu znali u kakvom je stanju ili koliko mu je vazduha ostalo, prenosi 24sata.hr.

Situacija je postajala sve dramatičnija kako je vreme prolazilo, a dečak je bio zarobljen satima. Pozvali su bager koji je pokušavao da iskopa rupu, a ljudi su kopali lopatama i rukama, ali bezuspešno.

Nastala je hitna potreba za akcijom, i vatrogasci su doneli hrabru, ali rizičnu odluku - poslati nekoga dole. Pitanje je bilo koga. Međutim, rupa je bila premala da bi odrasla osoba prošla kroz nju. Dva dečaka su se volontirala, ali su se predomislila kada su vatrogasci objasnili da će ih vezati za noge i spustiti naglavačke. Niko im nije zamerio što su se uplašili.

A onda se iznenada čuo hrabar glas iz pozadine.

- Idem ja, ne plašim se - rekao je Kristijan, koji se tek tada pojavio.

Pre spuštanja sa njim je porazgovarao jedan vatrogasac, a dečak je bio odlučan. Iako se plašio, nije pokazivao strah. Ubrzo su mu stavili kacigu i osigurali ga užetom. Mahnuo je a minut kasnije bio je naglavačke u rupi.

Nakon nekoliko trenutaka, vatrogasci i meštani su povukli uže nakon verovatnog signala iz rupe. Nekoliko trenutaka je trajala neizvesnost, a onda se mršavi dečak pojavio sa trogodišnjakom kojeg je uspeo da izvuče iz rupe.

Kad su izvukli Kristijana, on je čvrsto držao trogodišnjeg Gabrijela kojeg je otac odmah uzeo u naručje. Svi su plakali, a Gabrijelov otac je prišao Kristijanu i zagrlio ga i poljubio.

Možda je Kristijan u tu rupu ušao kao dečak, ali izašao je kao muškarac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading