POKUŠALI DA PROKRIJUMČARE SKORO 600 KILOGRAMA KOKAINA: U bandi cela porodica, a neki od paketa bili označeni "svastikom" - evo kako im je policija stala na put

Autor:

Svet

29.09.2023

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pedesetogodišnji albanski državljanin pominje se kao navodni vođa bande, u kojoj su bili njegova supruga i dve nećakinje, kao i još tri osobe.

POKUŠALI DA PROKRIJUMČARE SKORO 600 KILOGRAMA KOKAINA: U bandi cela porodica, a neki od paketa bili označeni "svastikom" - evo kako im je policija stala na put

Foto: shutterstock

Policija u Solunu zaplenila je oko 585 kilograma kokaina iz Latinske Amerike, obeleženog nalepnicama s nacističkim kukastim krstom, a u toj akciji uhapšeno je sedam osoba, među kojima jedan Albanac i njegova supruga.

Pedesetogodišnji albanski državljanin pominje se kao navodni vođa bande, u kojoj su bili njegova supruga i dve nećakinje, kao i još tri osobe, preneo je Grik reporter. Grupa je bila pod prismotrom policije, a razbijena nakon što je u Solunu policija zaustavila 21-godišnjeg muškarca i pronašla 239 paketa kokaina, ukupne težine 280 kilograma.

 

Desetak minuta kasnije, u drugom delu grada, uhapšen je 33-godišnji muškarac nakon što je pokušao da pobegne policiji, koji je u pokušaju da naleti na policijski automobil udario u školsku ogradu. Pretresom njegovog vozila pronađeno je 238 paketa kokaina, ukupne težine 277 kilograma.

U pretresu kuće navodnog kolovođe bande policija je pronašla još 23 paketa kokaina, težine 26 kilograma, 7.440 evra u gotovini, sedam mobilnih telefona, četiri bankovne kartice i drugu opremu.

Policijske fotografije plenidbe droge ukazuju na to da su neki od paketa bili označeni "svastikom". Prošlog maja, peruanske vlasti zaplenile su pakete kokaina obeležene nacističkim kukastim krstom i s napisom "Hitler", u luci na severu Perua, odakle bi bili otpremljeni u Belgiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading