PREMINUO BIVŠI PREDSEDNIK ITALIJE! Umro nakon kritičnog zdravstvenog stanja

Autor:

Svet

22.09.2023

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđo Napolitano, koji je obavljao funkciju predsednika Italije u dva mandata, preminuo je danas u 99. godini u bolnici u Rimu.

PREMINUO BIVŠI PREDSEDNIK ITALIJE! Umro nakon kritičnog zdravstvenog stanja

Foto: Shutterstcok

Njegovo zdravstveno stanje je bilo kritično već neko vreme pre nego što je preminuo. Rođen je u Napulju 25. juna 1925. godine i diplomirao je pravo na Univerzitetu u Napulju 1947. godine.

Napolitano je započeo svoju političku karijeru ulaskom u Komunističku partiju Italije 1945. godine i postao je poslanik osam godina kasnije. 1991. godine postao je deo Demokratske partije levice, a od 1996. do 1998. godine obavljao je funkciju ministra unutrašnjih poslova u vladi Romana Prodija. Tokom svoje dugogodišnje političke karijere, Napolitano je bio i član Evropskog parlamenta, a takođe je obavljao funkciju predsednika Donjeg doma italijanskog parlamenta.

Funkciju predsednika Italije obavljao je u periodu od 2006. do 2015. godine, nakon čega je podneo ostavku na tu funkciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading