POGINULI OTAC I SIN U PADU AVIONA! Stravični detalji nesreće u Mađarskoj! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.09.2023

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U padu aviona na aeromitingu u Mađarskoj poginuli otac i sin.

POGINULI OTAC I SIN U PADU AVIONA! Stravični detalji nesreće u Mađarskoj! (VIDEO)

Foto: youtube/printscreen

Danas se tokom aeromitinga u Borgondu u Mađaroskoj pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, srušio avion i eksplodirao, a u padu su poginuli otac i sin - Vilmoš Rozavoljđi i Arpad Rozavoljđi, prenose tamošnji mediji.

Avion se srušio tokom demonstracionog leta na vazdušnoj paradi u Borgondu. Očevici su videli samo da se avion tipa T28 Trojan tokom skretanja nagnuo, izgubio brzinu i srušio, prenosi Blik. 

Na lice mesta stigla tri spasilačka helikoptera. U Nacionalnoj službi Hitne pomoći je rečeno da su kola Hitne pomoći koja su se nalazila na licu mesta počela sa zbrinjavanjem povređenih, a ubrzo je stiglo još vozila Hitne pomoći i tri spasilačka helikoptera.

Republika

Foto: youtube/printscreen

Srušio se avion u Mađarskoj

 

Životi oca i sina koji su poginuli, nisu mogli biti spaseni, a tri osobe su teško povređene i helikopterima Hitne pomoći prevezene u bolnice u Budimpešti. Jedan dečak je laške povređen i on je prevezen u bolnicu u Sekešfehervaru.

Prema članku Delmgiar, Vilmoš Rozavoljđi i njegov sin Arpad izgubili su živote u tragediji, bili su u avionu tipa T28 Trojan. U subotu su se mnogi divili njihovom avionu u Segedinu, a danas su obojica izgubili život u Borgondu.

Vlasnik aviona Vilmoš Rozavoljđi rekao je pre prvog poletanja da je avion proizveden 1951. godine i da je bio u američkom vazduhoplovstvu do 1956. godine, nakon čega je prodat Francuzima. Krajem 70-ih se vratio u Ameriku, u privatne ruke, a kasnije ga je kupio švajcarski državljanin iz Južne Afrike. Avion je rastavljen i prevezen u Švajcarsku, a Rozsavolgii ga je kupio 24. aprila uz pomoć svojih prijatelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading