ELON MASK SPREČIO NAPAD NA RUSKU FLOTU! Puten satelita sabotirao Ukrajince: Očigledno je da je cilj bio da se potopi veliki deo ruske flote! (FOTO)

Autor:

Svet

08.09.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova kontroverza je započela kada su delovi iz biografije Ilona Maska objavljeni na američkoj televiziji "Si-En-En".

ELON MASK SPREČIO NAPAD NA RUSKU FLOTU! Puten satelita sabotirao Ukrajince: Očigledno je da je cilj bio da se potopi veliki deo ruske flote! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Novi vlasnik nekadašnjeg Tvitera iznerviraće ovim potezom ceo svet

Američki preduzetnik i milijarder, Elon Mask, izazvao je veliku pažnju širom sveta nakon što je praktično potvrdio svoju ulogu u sprečavanju potencijalnog napada Oružanih snaga Ukrajine na rusku Crnomorsku flotu 2022. godine.

Ova kontroverza je započela kada su delovi iz biografije Ilona Maska objavljeni na američkoj televiziji "Si-En-En". U tim delovima se tvrdi da je Mask naložio ograničavanje rada satelitskog interneta "Starlink" u blizini Krima, što je navodno sprečilo ukrajinski napad na rusku flotu.

Nakon što su ove informacije postale javne, Ilon Mask se oglasio i demantovao tvrdnje iz biografije. Mask je izjavio da nije tražio deaktivaciju "Starlink"-a, jer taj sistem nije bio aktivan u pomenutim regionima u to vreme.

 

 

Od državnih organa primljen je hitan zahtev da se "Starlink" aktivira sve do Sevastopolja. Očigledno je da je cilj bio da se potopi veliki deo ruske flote koja je bila usidrena. Da sam pristao na njihov zahtev, kompanija "SpejsEks" bi očigledno postala saučesnik u velikom ratnom činu i eskalaciji sukoba - napisao je Mask na društvenoj mreži "Iks" (ranije "Tviter").

Međutim, Mask je istakao da je dobio hitan zahtev da se aktivira "Starlink" sve do Sevastopolja. Ova akcija je, kako tvrdi, bila odgovor na trenutne okolnosti i potrebe za komunikacijom u regionu.

Ova kontroverza dodatno je rasplamsala debate o ulozi tehnoloških giganta kao što je Ilon Mask u globalnim političkim dešavanjima i geopolitičkim sukobima. Maskova uloga u ovom slučaju, bilo da je deaktivirao ili aktivirao "Starlink", izazvala je mnoge komentare i analize u svetskim medijima.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading