DONALD TRAMP IGRA GOLF I BAŠ GA BRIGA! Bivši američki predsednik se preko advokata izjasnio da nije kriv za obmanu istražitelja! NJEGOV POMOĆNIK SE POJAVIO PRED SUDOM I EVO ŠTA JE REKAO!

Autor:

Svet

10.08.2023

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužioci su optužili Trampa da je razbacao strogo poverljive dokumente po kupatilu, tuš kabini i plesnoj sali u svom klubu Palm Biču i da je svojim posetiocima davao da ih čitaju.

DONALD TRAMP IGRA GOLF I BAŠ GA BRIGA! Bivši američki predsednik se preko advokata izjasnio da nije kriv za obmanu istražitelja! NJEGOV POMOĆNIK SE POJAVIO PRED SUDOM I EVO ŠTA JE REKAO!

Foto: Tanjug-AP

Donald Tramp i njegov sobar Volt Nauta izjasnili su se da nisu krivi po novim optužbama za dovođenje federalnih istražitelja u zabludu tokom pretraživanja poverljivih dokumenata na imanju bivšeg američkog predsednika Mar-a-Lago.

Trampovi advokati su se izjasnili u njegovo ime, a za to vreme Tramp je igrao golf sa sinom Erikom, koji se priprema za takmičenje.  

Nauta se u četvrtak, sa menadžerom održavanja privatnog kluba Karlosom De Oliveirom, pojavio pred američkim sudijom za prekršaje Šanijekom Mils Mejnardom u Fort Pirsu na Floridi.

Tim specijalnog tužioca Džeka Smita optužio je Nautu i ​​De Oliveiru da su u zaveri sa Trampom osujetili istragu o veoma osetljivim dokumentima koje je odneo u Mar-a-Lago kada je napustio Belu kuću.

Tužioci su optužili Trampa da je razbacao strogo poverljive dokumente po kupatilu, tuš kabini i plesnoj sali u svom klubu Palm Beaču.

Pre dve nedelje Smit je dodao dodatne optužbe tvrdeći da je Tramp takođe pokušao da obriše servere kako bi se rešio snimaka sa video nadzora.

De Oliveira, koji nije bio poznat sve dok nije bio uključen u optužnicu sa poverljivim dokumentima, nije se izjasnio o krivici jer je želeo da angažuje lokalnog advokata.

Republika

Foto: Printskrin/UNITED STATES DEPARTMENT OF JUSTICE

Dokementa pronađena u Trampovoj kući

 

Tramp, favorit za republikansku predsedničku nominaciju 2024, izjasnio se da nije kriv po 40 tačaka optužnice za neovlašćeno zadržavanje informacija o nacionalnoj odbrani, ometanje pravde i lažne izjave.

Pojavio se na suđenju u junu

Tramp je takođe pokazao poverljive informacije ljudima koji u njegovom golf odmaralištu u Bedminsteru u Nju Džersiju nisu bili ovlašćeni da ih vide, navodi se u optužnici.

Nauta je premestio kutije sa dokumentima u Mar-a-Lago kako bi ih sakrila od Trampovog advokata i saveznih istražitelja, tvrde tužioci. On i Oliverija optuženi su da su pokušali da izbrišu snimke sigurnosnih kamera i da su lagali FBI.

Krivični slučaj je jedan od tri sa kojima se Tramp suočava dok vodi kampanju da ponovo preuzme Belu kuću na izborima u novembru 2024. Tramp je optužbe predstavio kao deo političke zavere protiv njega.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading