UŽAS! Muškarac iz čista mira nasred ulice ubio devojčicu (9) dok se igrala! IZNENADA JOJ PRITRČAO I ZARIO NOŽ U SRCE!

Autor:

Svet

11.07.2023

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je utvrđeno da je Dajvides Skebas (23) iz Litvanije ubio Liliju Valjutajt, sud je odlučio da nije sposoban da se izjasni i da se suoči sa klasičnim suđenjem zbog svog mentalnog zdravlja.

UŽAS! Muškarac iz čista mira nasred ulice ubio devojčicu (9) dok se igrala! IZNENADA JOJ PRITRČAO I ZARIO NOŽ U SRCE!

Foto: Tanjug/AP

Čovek koji je ubio devetogodišnju devojčicu ubodom u srce dok se igrala na ulici smešten je u bolnicu na neodređeno vreme. Iako je utvrđeno da je Dajvides Skebas (23) iz Litvanije ubio Liliju Valjutajt, sud je odlučio da nije sposoban da se izjasni i da se suoči sa klasičnim suđenjem zbog svog mentalnog zdravlja, prenosi Skaj njuz.

Lilija je zadobila jednu ubodnu ranu u grudi u Bostonu, popodne 28. jula prošle godine. U to vreme se igrala hula-hopom. Porotnicima je trebalo oko 15 minuta da odluče da je Skebas (23) ubica devojčice nakon dvodnevnog suđenja.

Kupio nož pa lutao ulicama

Sud je saslušao Skebasa koji je 20. jula prošle godine po drugi put došao u Veliku Britaniju iz svoje matične zemlje, a šest dana kasnije viđen je kako kupuje nož u centru Bostona. Na snimcima nadzornih kamera se vidi kako šeta Bostonom pre nego što je oko 18.15 časova potrčao ka Liliji dok se igrala sa hula-hopom ispred prodavnice u kojoj je njena majka radila.

Proglašena mrtvom u bolnici

Izvukao je nož iza leđa pre nego što je ubo devojčicu i projurio pored policajca koji nije bio na dužnosti i koji je stao nakon što je čuo vriske. Lilija je proglašena mrtvom u bolnici Pilgrim u Bostonu u 19.11 časova. U intervjuu policiji, on je rekao da je zgrabio nož i ubo devojčicu.

Ukoliko se njegovo mentalno zdravlje poboljša, Skebas, koji je optužen za ubistvo, mogao bi se suočiti sa klasičnim suđenjem. Na suđenju, okrivljeni ne može biti krivično osuđen, ali se porota mora uveriti van svake razumne sumnje da je fizički izvršio delo, ne uzimajući u obzir nameru ili stanje svesti.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading