U OVOM GRADU JE I UMIRANJE PRESKUPO: Cena smeštaja urni pokojnika je NEVEROVATNA, za malo mesta bogati plaćaju i do 660.000 dolara!

Autor:

Svet

09.07.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cena od 53.000 dolara za prostor koji nije mnogo veći od kutije za cipele je visoka čak i u Hong Kongu, poznatom po najskupljem svetskom tržištu nekretnina.

U OVOM GRADU JE I UMIRANJE PRESKUPO:  Cena smeštaja urni pokojnika je NEVEROVATNA, za malo mesta bogati plaćaju i do 660.000 dolara!

Foto: Printscreen Youtube

Ali kitnjasti enterijer od belog mermera tornja Šan Šum, koji ima 12 spratova, definitivno nije namenjen prosečnom kupcu nekretnina, jer je reč o kolumbarijumu, odnosno smeštaju urni kremiraih pokojnika, prenosi Klix.ba.

 

Ovaj objekat, smešten u talasastoj zgradi u obliku lepeze, koji je dizajnirao nemački arhitekta, namenjen je za skladištenje kremiranih ostataka 23.000 ljudi. I nije jeftin.

 

Niše u koje se mogu pohraniti maksimalno dve urne mogu koštati i do 76.000 dolara, dok porodične jedinice u kojima se može smestiti pepeo do osam ljudi dostižu čak 430.000 dolara.

Sa standardnim nišama veličine oko jednog kubnog kvadratnog metra, moglo bi se tvrditi da je mesto u ovoj kuli relativno skuplje od najskupljeg staba - vile u ultra ekskluzivnom delu grada, koja je u martu koštala 32.000 dolara po kvadratnom metru.

 

Međutim, Šan Šum nije najskuplje mesto za mrtve u Hong Kongu.

 

Najskuplja niša od svih nalazi se u kompleksu nalik hramu u severnom predgrađu Fanling.

To mesto za urne košta 660.000 dolara, a ta cifra čak ne uključuje naknade za upravljanje od najmanje 25.000 dolara kontinuiranog plaćanja.

Pepeo se tamo može čuvati samo dok traje privatna dozvola za objekat koji izdaje vlada Hong Konga.

Ove dozvole imaju ograničenje od 10 godina i mogu potrajati godine da se opet dobiju.

BONUS VIDEO: 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading