PRONAĐENI OSTACI NESRETNIH PUTNIKA PODMORNICE "TITAN"? Još uvek se traga za pravim uzrokom tragedije koja je uznemirila ceo svet

Autor:

Svet

29.06.2023

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svih petoro putnika podmornice poginulo je kada je implodirala sat i po vremena nakon zarona.

PRONAĐENI OSTACI NESRETNIH PUTNIKA PODMORNICE "TITAN"? Još uvek se traga za pravim uzrokom tragedije koja je uznemirila ceo svet

Foto: Tanjug/AP

Veruje se da su ljudski ostaci pronađeni u olupini podmornice Titan, javila je američka obalska straža.

Delovi podmornice Titan, koji su implodirali tokom dubokog zarona prema Titaniku, usmrtivši petoro ljudi, iskrcani su u St John'su u Kanadi. 

Iz Američke obalsne straže kažu da su među ostacima podmornice pronađeni okvir za pristajanje podmornice i zadnji poklopac, piše Indeks.hr. 

Američki medicinski stručnjaci sprovešće formalnu analizu onoga za šta se veruje da su ljudski ostaci, navela je obalska straža u saopštenju.

Trenutno je istraga o uzrocima katastrofe Titana u ranoj fazi.

- Zahvalan sam na koordiniranoj međunarodnoj i međuagencijskoj podršci za pronalaženje i očuvanje ovih vitalnih dokaza na ekstremnim morskim dubinama. Dokazi će istražiteljima iz nekoliko međunarodnih jurisdikcija pružiti ključan uvid o uzrocima ove tragedije. Još uvijek treba obaviti značajan posao kako bismo razumeli šta je dovelo do katastrofalnog gubitka Titana i kako bismo osigurali da se slična tragedija više ne dogodi - rekao je kapetan Jason Neubauer koji vodi istragu.

Svih petoro ljudi u podmornici poginulo je 18. juna u imploziji Titana nakon sat i po vremena od zarona. Cilj ekspedicije bio je da dođe do olupine Titanika, koji je potonuo 1912. godine, a koji se nalazi na dubini od 3.800 metara u severnom Atlantiku, piše Indeks.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading