PUTINOV BEZBEDNJAK ŠOKIRAO SVET: Patrušev optužio Zapad da ponavlja Hitlerov put, a Pentagon da su u Ukrajini pravljeni RASNO ORJENTISANi virusi!

Autor:

Svet

23.06.2023

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrušev je rekao i da kolektivni Zapad ponavlja put Adolfa Hitlera.

PUTINOV BEZBEDNJAK ŠOKIRAO SVET: Patrušev optužio Zapad da ponavlja Hitlerov put, a Pentagon da su u Ukrajini pravljeni RASNO ORJENTISANi virusi!

Foto: Tanjug/AP

Biološki programi Pentagona mogli bi da budu usmereni na stvaranje opasnih "rasno orijentisanih" sojeva virusa, upozorio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

- Posebnu zabrinutost izazivaju biološki programi koje vodi Pentagon na teritoriji regiona. Iskustvo Ukrajine pokazuje da da oni svi imaju dvostruku namenu i da mogu biti usmereni i na stvaranje "rasno orijentisanih" sojeva virusa - rekao je Patrušev na sednici sekretara Saveta bezbednosti u formatu "Centralna Azija i Rusija" koja se održava u Alma Ati.

Ruska strana smatra da je sa zemljama Centralne Azije neophodno intenzivirati izgradnju bioloških laboratorija, kao i otvorenu razmenu informacija o saradnji sa trećim zemljama.

Patrušev je rekao i da kolektivni Zapad ponavlja put Adolfa Hitlera.

- Danas kolektivni Zapad, obnovivši nacističku ideologiju, ponavlja Hitlerov put nastojeći da uništi i rasparča Rusiju i da jednom za svagda liši samostalnosti bivše republike SSSR - rekao je on.

Patrušev je takođe istakao da u svom neobjavljenom ratu protiv Rusije, SAD i druge zapadne zemlje koriste ne samo Ukrajinu.

- Oni vrše nezapamćen pritisak na države Centralne Azije u pokušaju da dođe do njihovog prekida odnosa sa Rusijom i raspada integracionih saveza ODKB, ZND i Evroazijske ekonomske unije - rekao je on.

Patrušev je istakao da je dugoročni cilj zapadnjaka da na prostoru Evroazije stvore "užareno područje" sa međusobno konfrontiranim državama koje teže da pretvore u svoje kolonijalne vazale i marionete.

Rusija redovno deli sa centralnoazijskim zemljama podatke o destruktivnom uticaju Anglosaksonaca u ovom pravcu. Zvaničnik je poručio da je obezbeđenje dobrosusedskih odnosa sa centralnoazijskim zemljama jedan od bezuslovnih prioriteta Moskve.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading