IZ MOSKVE JE STIGAO UDARNI KOMENTAR! Oglasio se Kremlj posle šokantnih izjava Bajdena na račun Si Đinpinga!

Autor:

Svet

21.06.2023

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol predsednika Rusije Vladimira Putina Dmitrij Peskov ocenio je da SAD vode kontroverznu, nepredvidivu politiku.

IZ MOSKVE JE STIGAO UDARNI KOMENTAR! Oglasio se Kremlj posle šokantnih izjava Bajdena na račun Si Đinpinga!

Foto: Tanjug/AP

Komentar Peskova usledio je nakon kontroverzne izjave američkog predsednika Džo Bajdena o tome da je njegov kineski kolega Si Đinping "diktator".

Da sve bude čudnije, Bajdenova izjava usledila je nakon što je američki šef diplomatije Entoni Blinken bio u Pekingu i kada je izgledalo da odnosi dve supersile mogu da krenu uzlaznom putanjom.

- Znate, s jedne strane, naravno, ovo je veoma kontradiktorna manifestacija spoljne politike SAD, koja govori o velikom elementu nepredvidivosti, s jedne strane, a sa druge strane, o nastavku ovakvih mentorskih manifestacija. Spoljna politika SAD je već postala neprihvatljiva za ogroman broj država, a broj ovih država stalno raste - rekao je Peskov novinarima.

Foto: Tanjug/AP

 

Prema njegovim rečima, samo nekoliko dana ranije, mogle su se videti informacije o kontaktima američkog državnog sekretara u Pekingu, razne pomirljive izjave, da bi potom usledila neshvatljiva kompenzacija za te postupke od strane šefa države.

- Međutim, to je njihova stvar. Imamo loše odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama i veoma dobre odnose sa Narodnom Republikom Kinom - kazao je Peskov. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading