NAPADNUT KIJEV! Dve eksplozije u centru grada, oglasio se i Kličko!

Autor:

Svet

16.06.2023

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedoci su potvrdili da su se u centru Kijeva čule dve eksplozije.

NAPADNUT KIJEV! Dve eksplozije u centru grada, oglasio se i Kličko!

Foto: Tanjug/AP

Najmanje dve eksplozije potresle su danas Kijev, a sirene za vazdušnu opasnost su se oglasile u trenutku kada u ukrajinskoj prestonici, u okviru mirovne misije, boravi delegacija afričkih zemalja predvođena predsednikom Južne Afrike Sirilom Ramafosom.

Delegacija koju uz Ramafosu čine lideri Senegala, Zambije, Komorskih ostrva i Egipta, trebalo bi da se danas sastane sa ukrajinskim predsednikom  Volodimirom Zelenskim, a sutra bi trebalo da otputuju u Sankt Peterburg i tamo razgovaraju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Svedoci su Rojtersu potvrdili da su se u centru Kijeva čule dve eksplozije. Gradonačelnik Vitalij Kličko je takođe izvestio o eksplozijama u centralnom Podilskom okrugu i upozorio da je još projektila usmereno ka prestonici.

Ruski predsednik Vladimir Putin spreman je da bilo s kim razgovara o rešavanju ukrajinskog sukoba, saopšteno je danas iz Kremlja.

- Predsednik Putin bio je otvoren, i ostaje otvoren za bilo koje kontakte kako bi se razgovaralo o mogućim scenarijima za rešavanje ukrajinskog problema - poručio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako navodi Rojters, ovo je saopšteno u danu kada je u Kijev doputovala afrička mirovna misija na čelu sa predsednikom Južne Afrike Sirilom Ramafosom, a koja bi trebalo da razgovara sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, nakon čega bi trebalo da doputuju u Sankt Peterburg i tamo razgovaraju sa Putinom.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading