STIGLA OZBILJNA, MOĆNA PONUDA: Zelenski konačno saznao koliko će borbenih aviona F-16 dobiti od zapadnih saveznika (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

07.06.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je da je od zapadnih saveznika dobio ozbiljnu, moćnu ponudu o slanju borbenih aviona F-16 Kijevu.

STIGLA OZBILJNA, MOĆNA PONUDA: Zelenski konačno saznao koliko će borbenih aviona F-16 dobiti od zapadnih saveznika (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Rojters prenosi da je Zelenski je naveo i da čeka konačni dogovor s ključnim saveznicima.

- Naši partneri znaju koliko nam aviona treba. Već sam dobio razumevanje što se tiče tog broja od nekih naših evropskih partnera. To je ozbiljna, snažna ponuda. Kijev sada čeka konačni sporazum sa svojim saveznicima, uključujući zajednički sporazum sa SAD - naveo je na svom sajtu Zelenski, koji do sada nije znao koliko će komada F-16 stići ukrajinskoj vojsci.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski

Navodi se da još nije poznato koji su saveznici Kijeva spremni da pošalju avione u Ukrajinu.

Američki predsednik Džo Bajden saopštio je liderima G7 tokom samita u maju u Japanu da Amerika podržava zajedničke savezničke programe obuke ukrajinskih pilota na F-16, ali je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džejk Salivan izjavio da nema konačne odluke o tome da Vašington pošalje avione.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading