RUSI TVRDE: ODBILI SMO SVE UKRAJINSKE NAPADE NA DONJECK! Oglasilo se Ministarstvo odbrane

Autor:

Svet

05.06.2023

06:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina je započela ofanzivu sa šest mehanizovanih i dva tenkovska bataljona, saopštilo je rusko ministarstvo na Telegramu.

RUSI TVRDE: ODBILI SMO SVE UKRAJINSKE NAPADE NA DONJECK! Oglasilo se Ministarstvo odbrane

Foto: Tanjug/AP

Rusko Oružane snage odbile su ukrajinsku ofanzivu u pravcu južnog Donjecka, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajina je započela ofanzivu sa šest mehanizovanih i dva tenkovska bataljona, saopštilo je rusko ministarstvo na Telegramu.

- Četvrtog juna ujutru, neprijatelj je pokrenuo veliku ofanzivu na pet sektora fronta u pravcu južnog Donjecka - navodi se u saopštenju.

„Cilj neprijatelja je bio da probije naše odbrambene linije, to nije postignuto“

Cilj neprijatelja je bio da probije naše odbrambene linije na, po njegovom mišljenju, najranijem delu linije fronta - navodi se. „Neprijatelj nije postigao svoje ciljeve, nije uspeo.

Rojters nije mogao odmah da proveri ruske navode, a Ukrajina ih nije odmah komentarisala.

Rusko ministarstvo je takođe objavilo snimak za koji kaže da se vidi nekoliko ukrajinskih oklopnih vozila u plamenu nakon pogotka.

Ruske snage su ubile 250 ukrajinskih vojnika i uništile 16 tenkova, borbenih vozila i 21 oklopni transporter, saopštilo je rusko ministarstvo.

Prema objavi na Telegramu, načelnik ruskog vojnog štaba Valerij Gerasimov, komandant ruske vojne operacije u Ukrajini, nalazi se u zoni koju su napale ukrajinske snage.

„(Gerasimov) je bio na jednom od istaknutih komandnih mesta“, saopštilo je ministarstvo.
Trenutno je nejasno da li navodni napad predstavlja dugo očekivanu ofanzivu kojom Ukrajina želi da vrati teritoriju pod rusku kontrolu. Kijev je u nedelju pozvao na „ćutanje” pred ofanzivu, podseća Rojters.

Ukrajina je poslednjih nedelja nastojala da oslabi ruske pozicije, a krajem maja je visoki zvaničnik rekao da su preliminarne operacije, poput uništavanja lanaca snabdevanja i uništavanja skladišta, već počele.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading