PRVO OGLAŠAVANJE ZAHARA PRILEPINA NAKON ATENTATA: Ispuzao sam kroz šoferšajbnu nakon eksplozije, ćerku sam ostavio samo pet minuta pre toga!

Autor:

Svet

08.05.2023

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U eksploziji je poginuo njegov vozač i telohranitelj Saša.

PRVO OGLAŠAVANJE ZAHARA PRILEPINA NAKON ATENTATA: Ispuzao sam kroz šoferšajbnu nakon eksplozije, ćerku sam ostavio samo pet minuta pre toga!

Foto: Tanjug/AP

Ruski pisac i proratni bloger Zahar Prilepin oglasio se prvi put na društvenim mrežama nakon što je u subotu ranjen u eksploziji bombe u automobilu kojim je putovao.

Istakao je da je vozio kada je njegov automobil eksplodirao u oblasti Nižnjeg Novgoroda, prenosi Meduza.

- (Moj vozač) Saša je bio na sedištu suvozača. Ja sam bio za volanom. Eksplozija se desila ispod njegovog volana. Izgubio sam svest na tri minuta, a onda sam se probudio i ispuzao kroz razbijeno šoferšajbnu. Dotrčali su seljani. . i pomogao mi je. Slomio sam obe noge (jedna je otvoreni prelom) i zadobio drugu povredu - opisao je događaj.

Osumnjičeni je brzo uhapšen

Tvrdi da je ćerku ostavio samo pet minuta pre eksplozije. U eksploziji je poginuo njegov vozač i telohranitelj Saša.

- Rekli su mi da su bile dve bombe. Ali ovaj se uplašio i pobegao odmah nakon što je eksplodirala prva. Da je eksplodirala druga, sve bi pobio. Uhvatili su ga - dodao je Prilepin.

Nakon pokušaja atentata, Prilepin je helikopterom prebačen u bolnicu u oblasti Nižnji Novgorod i operisan. Lekari su juče probudili Prilepina iz medicinski izazvanog nesvesnog stanja. 

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova uhapsilo je osumnjičenog, 29-godišnjeg Aleksandra Permjakova, ubrzo nakon napada. Ukrajinske obaveštajne službe i Zapad okrivili su napad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading