PUTIN ZAGRMEO NA SASTANKU SAVETA BEZBEDNOSTI! Mora da se učini što pre, neonacisti i Kijev ne štede nikoga

Autor:

Svet

05.04.2023

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin na sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti.

PUTIN ZAGRMEO NA SASTANKU SAVETA BEZBEDNOSTI! Mora da se učini što pre, neonacisti i Kijev ne štede nikoga

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da neophodno da se učini sve kako bi se novi regioni što pre integrisali u pravni i ekonomski prostor Ruske Federacije. 

Sada je zadatak da se ove istorijske ruske zemlje - Donbas i Novorosija, što pre integrišu u ekonomski, pravni, obrazovni prostor Ruske Federacije. Na novim teritorijama se već obnavljaju stambeni objekti i putevi, obnavljaju se obrazovne ustanove, redovno se isplaćuju penzije, a počeo je da funkcioniše mehanizam preferencijalne hipoteke - rekao je Putin.

On je dodao da je situacija u novim regionima Rusije napeta i da mora da se suzbiju propaganda i laži Kijeva i Zapada, usmerene na destabilizaciju novih ruskih regiona.

Moramo da striktno suzbijemo propagandu neonacista i njihovih pokrovitelja u novim regionima, da se razotkriju laži. Kijevski režim ne štedi nikoga, neonacisti i njihovi saučesnici deluju ne samo na novim teritorijama, već i u drugim regionima. Ima razloga da verujemo da se koristi potencijal zapadnih obaveštajnih službi, a i kriminalni elementi pokušavaju da iskoriste situaciju - rekao je ruski lider.

Ruski predsednik pozvao je stanovnike novih regiona da se aktivno uključe u zaštitu reda i zakona na ovim teritorijama.

Moramo aktivnije uključiti lokalno stanovništvo u sprovođenje zakona, usavršiti sistem blagovremenog informisanja ljudi o velikim bezbednosnim pretnjama, odmah reagovati na apele građana i uspostaviti kanale za stalnu takozvanu povratnu informaciju - rekao je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading