SVE SE PROMENILO U RUSIJI - TOTALNI OBRT: Putin i Lavrov u centru pažnje, potpisan je krucijalni dokument!

Autor:

Svet

31.03.2023

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska spoljna politika ubuduće će izgledati sasvim drugačije pošto je ruski predsednik Vladimir Putin sa sastanku sa šefom diplomatije Sergejem Lavrovim potpisao ključni dokument.

SVE SE PROMENILO U RUSIJI - TOTALNI OBRT: Putin i Lavrov u centru pažnje, potpisan je krucijalni dokument!

Foto: Tanjug/AP

Reč je o Ukazu o novoj koncepciji spoljne politike Rusije, u kome se konstatuje da je nivo međunarodne napetosti bez presedana u poslednjih deset godina.

- Konstatuje se egzistencijalni karakter pretnji po bezbednost i razvoj naše zemlje koje nastaju usled aktivnosti neprijateljskih država. Kao glavni inicijator i realizator antiruskog kursa direktno su označene SAD i politika Zapada u celini usmerena na maksimalno slabljenje Rusije i okarakterisana kao hibridni rat novog tipa - objasnio je Lavrov nakon sastanka.

Logika nove koncepcije spoljne politike odraz je revolucionarnih promena u međunarodnim pitanjima, rekao je Lavrov. On je dodao da se u tom dokumentu govori i o najozbiljnijoj strukturnoj perestrojki svetske privrede.

- U uslovima pretnji spolja u novoj koncepciji spoljne politike je potvrđeno da je princip nedeljivosti bezbednosti mogućt ako postoji princip uzajamnosti - rekao je šef ruske diplomatije.

Nova koncepcija spoljne politike podrazumeva mogućnost uvođenja, kao odgovor, simetričnih ili asimetričnih mera. Ona predviđa da se neprijateljski koraci prema Ruskoj Federaciji po potrebi sprečavaju oštrim merama.

- Rusija se nije izolovala od SAD i Evrope, ali oni moraju da shvate da konfrontacija sa Moskvom nema budućnost - istakao je on.

U koncepciji spoljne politike se uvodi teza o korišćenju Oružanih snaga za odbijanje ili sprečavanje oružanih napada na Rusiju i njene saveznike.

Kao odgovor na neprijateljske aktivnosti Zapada Rusija će braniti svoje pravo na postojanje svim raspoloživim sredstvima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
petarle

31.03.2023 19:39

Najgore je sto pokvareni zapad tera svoje,i na kraju ce da izbije treci svetski rat