NAJLEPŠA DEVOJČICA NA SVETU SVIREPO UBIJENA U PODRUMU KUĆE: Ležala je vezana na belom ćebetu, najveća MISTERIJA je ovo... (FOTO)

Autor:

Svet

30.03.2023

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj koji se dogodio kobnog jutra 1996. godine potresao je lokalnu zajednicu i brzo je privukao pažnju nacije.

NAJLEPŠA DEVOJČICA NA SVETU SVIREPO UBIJENA U PODRUMU KUĆE:  Ležala je vezana na belom ćebetu, najveća MISTERIJA je ovo... (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/StratcomCentre

Smrt Džonbenet Remzi, koja je imala 6 godina kada je njeno telo pronađeno u podrumu kuće u kojoj je živela, decenijama je potresala javnost. Mala misica, koju je zvali "najlepšom devojčicom sveta" završila je tragično, a iako je njeno ubistvo zvanično nerešeno, pojavila se teorija o njenoj smrti.

Slučaj koji se dogodio kobnog jutra 1996. godine potresao je lokalnu zajednicu i brzo je privukao pažnju nacije. Danas je to jedan od najistaknutijih nerešenih zločina u zemlji, a detalji oko njene smrti podstakli su mnoge knjige, dokumentarne filmove i TV specijale, prenosi Blic.

Njen otac, Džon Remzi, pronašao je njeno telo osam sati nakon što je njena majka Petsi Remzi rekla da je našla poruku u kojoj se tražila otkupnina u visini od 118.000 dolara. Prvo su verovali da je kidnapovana i pozvali hitnu, iako je u poruci pisalo da će njihova ćerka umreti ako pozovu policiju.

Policija je ubrzo stigla u porodičnu kuću i započela uviđaj, ali nije propisno obezbedila mesto događaja. Prolazili su sati i policija je izašla iz kuće, ostavljajući samo jednog detektiva, koji je preporučio Džonu Remziju da pretraži kuću u potrazi za tragovima. Našao je ćerku u podrumu.

- Odmah sam znao šta sam našao. Našao sam svoju ćerku. Ležala je na belom ćebetu. Pokrivač je bio obavijen oko nje. Ruke su joj bile vezane iznad glave. Imala je traku preko usta. Odmah sam kleknuo, opipao joj obraz, skinuo joj odmah traku sa usta. Pokušao sam da odvežem konopac koji je bio oko njenih ruku i nisam mogao da razvežem čvor - rekao je Džon Remzi, Barbari Volters iz ABC Nevs-a u intervjuu 2000. godine.

Patrisija je sahranjena u Marijeti, Džordžiji, koji je rodni grad porodice Remzi. Sahranjena je pored svoje polusestre, koja je stradala u saobraćajnoj nesreći 1992. godine. Patrisijini roditelji molili su CNN za pomoć u pronalaženju njihove ubijene ćerke, a Petsi Remzi je rekla da je "ubica na slobodi". To je bio njihov prvi javni komentar o slučaju, navodi "Denver Post."

Dokazi su ukazivali na to da je uljez verovatno provalio i ubio mladu devojčicu.

Prilikom obdukcije ustanovljeno je da je Džonbenet Remzi umrla od gušenja i preloma lobanje. Njena usta bila su oblepljena selotejpom, a oko ručnih zglobova i vrata bio je obmotan beli kabl. Njen torzo bio je prekriven belim ćebencetom. Ustanovljeno je da je devojčica silovana, ali nisu pronađeni dokazi o počiniocu, jer u njenoj vagini nije bilo semene tečnosti i vagina je bila oprana i obrisana.

Omča oko vrata bila je napravljena od kabla koji je stajao u podrumu i delova četke za farbanje. U njenom želucu pronađeni su ostaci ananasa, a roditelji su tvrdili da ga devojčica nije jela noć uoči nestanka. Ipak, u hodniku je stajala ćasa sa voćem u kojoj je bio i ananas. Na njemu su bili otisci prstiju devojčicinog brata Burka, koji je tada imao devet godina. Remzijevi su tvrdili da je Burk celu noć spavao u svojoj sobi. Navodno se mališan probudio tek kada je policija stigla na poziv Patsi Ramzi.

Iako je prošlo skoro tri decenije od zločina, počinilac nikad nije otkriven. Decenijama je istraga vodila u dva smera. Jedan je da su u ubistvu Džonbenet učestvovali članovi porodice, drugi da je to učinio neki manijak.

U prvom dahu, policija je žestoko pritisla porodicu. Sumnjali su da je ona umešana u ubistvo jer je poruka u kojoj je bio zahtev za otkup delovala iscenirano - bila je neobično dugačka, napisana na papiru iz bloka koji je pronađen u kući, hemijskom olovkom koja je takođe pronađena u kući. Navodno je poruka bila ispisana iz više pokušaja, na šta su upućivala udubljenja na bloku. Takođe, traženi iznos otkupa bio je identičan visini godišnjeg bonusa koji je Džon Remzi dobio od svog poslodavca uoči zločina.

Dodatnu sumnju izazivala je činjenica da je porodica nerado sarađivala sa policijom, optužujući ih da traljavo sprovode istragu i da "udaraju na porodicu, jer im je to najlakše". Tri člana porodice su ispitana i svi su morali da predaju uzorke svog rukopisa kako bi isti bili upoređeni sa zahtevom za otkup. I Džon i Burk su bili oslobođeni sumnje da su napisali pismo. Uzorak Petsi je bio sumnjičav, ali nikad nije uzet u obzir kao dokaz. U javnosti se spekulisalo da je Petsi zadavila devojčicu, besna što se upiškila u krevet.

Istovremeno, teorija o manijaku je postajala sve popularnija. O ubistvu Džonbenet pisane su i knjige, gde su autori spekulisali da je previše eksponiranja devojčice u medijima i osvajanje titula na izborima za Mis isprovociralo nekog pedofila da dođe i nakon obljube ubije dete.

Takođe, teorija o manijaku bila je potkrepljena i brojnim dokazima. Naime, kraj tela Džonbenet pronađen je otisak čizme koji se nije poklapao sa stopalom ijednog člana porodice. U podrumu je bilo razbijeno staklo i veruje se da je tako ušao u kuću. I treće, na donjem vešu devojčice pronađene su kapljice krvi - DNK analizom ustanovljeno je da pripadaju nepoznatom muškarcu. Takođe, kuća Ramzijevih bila je sva u tepisima, što bi omogućilo ubici da telo deteta snese do podruma, a da ne probudi nikog od članova porodice.

Jedan od najpoznatijih osumnjičenih bio je Džon Kar, koji je uhapšen 2006. godine nakon što je priznao da je ubio devojčicu. Rekao je da je to učinio slučajno nakon što ju je drogirao i silovao. Javnost je verovala da je konačno pronađen krivac. Međutim, optužnica je odbačena jer prilikom obdukcije u telu devojčice nisu pronađeni opijati, DNK sa donjeg veša se nije poklapao sa Karovim, a policija nikad nije uspela da dokaže da je u noći ubistva bio u Boulderu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading