MOJ GRAD JE NESTAO, SRAVNJEN JE SA ZEMLJOM: Snažan tornado RAZORIO grad u Americi, potresni snimci zapanjili svet (FOTO,VIDEO)

Autor:

Svet

25.03.2023

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snažan tornado pogodio je sinoć ruralne oblasti američke savezne države Misisipi i izazvao razaranja duž svoje putanje u dužini od oko 160 kilometara.

MOJ GRAD JE NESTAO, SRAVNJEN JE SA ZEMLJOM: Snažan tornado RAZORIO grad u Americi, potresni snimci zapanjili svet (FOTO,VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Najmanje 23 osobe su poginule, a desetine povređene u tornadu i jakim grmljavinama koje su zahvatile Misisipi, saopštila je državna agencija za vanredne situacije. Četiri osobe se vode kao nestale, a timovi za potragu i spasavanje traže preživele posle oluje, a nažalost, očekuje se da će broj nastradalih rasti. Grad Roling Fork je potpuno devastiran.

- Moj grad je nestao - rekao je gradonačelnik.

- Nikad nisam videla ovakvo nešto. Ovo je bio jako dobar mali grad, a sada ga više nema - rekla je jedna stanovnica za CNN.

- Potpuno uništenje. Dok gledam s leva na desno, to je sve što vidim. Puno pogođenih i povređenih porodica... Ova zajednica je u situaciji kakvu nismo očekivali. Moj grad je nestao - rekao je gradonačelnik Eldridž Voker.

- Ali mi smo otporni i vratićemo se - dodao je on.

Snažan tornado pogodio je sinoć ruralne oblasti američke savezne države Misisipi i izazvao razaranja duž svoje putanje u dužini od oko 160 kilometara, saopštile su federalne i lokalne vlasti.

Tornado je uništio brojne objekte i onesposobio elektrodistributivnu mrežu, navodi se u izveštaju Nacionalne meteorološke službe, preneo je ranije AP.

Olujno vreme donelo je i grad veličine loptica za golf u nekoliko država na jugu SAD zbog čega su vlasti izdale upozorenje na "opasnost po živote ljudi".

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado prouzrokovao značajnu materijalnu štetu u području udaljenom 96 kilometara severoistočno od Džeksona, u državi Misisipi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Ivica

26.03.2023 08:05

Grozno. Ljudi gradite kuće od čvrstog materijala a ne od kartona i raznih trća-frća.

Ma ajde

26.03.2023 17:05

Koliko li je Amerika gradova sravnila sa zemljom?