HAPSE ME ZBOG PO*NO GLUMICE: Na račun joj leglo 130.000 dolara, a samo ovo je trebalo da uradi

Autor:

Svet

18.03.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužioci u Njujorku vrše bezbednosne pripreme za mogućnost da bi Tramp mogao da bude optužen u narednim nedeljama i da se pojavi u sudnici na Menhetnu u istrazi koja ispituje tajni novac isplaćen Danijels i drugim ženama koje su navodno imale seksualne odnose sa njim.

HAPSE ME ZBOG PO*NO GLUMICE: Na račun joj leglo 130.000 dolara, a samo ovo je trebalo da uradi

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izneo je tvrdnju da će biti uhapšen u utorak zbog uplate od 130.000 dolara glumici filmova za odrasle po imenu Stormi Danijels, s ciljem da kupi njeno ćutanje zbog navodnih intimnih odnosa sa njom.

Obraćajući se na svojoj medijskoj platformi Truth Social, bivši predsednik SAD je rekao da će „biti uhapšen u utorak sledeće nedelje“ i naredio svojim pristalicama da „vrate našu naciju nazad“.

Tužioci u Njujorku vrše bezbednosne pripreme za mogućnost da bi Tramp mogao da bude optužen u narednim nedeljama i da se pojavi u sudnici na Menhetnu u istrazi koja ispituje tajni novac isplaćen Danijels i drugim ženama koje su navodno imale seksualne odnose sa njim.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

 

 

Bivši predsednik SAD je takođe pozvao svoje pristalice na prosteste, a njegova objava glasi: „Sada nezakonito curenje informacija iz korumpiranog i veoma političkog okružnog tužioca na Menhetnu, koje je omogućilo postavljanje novih rekorda u nasilnom zločinu i čijeg vođu finansira Džordž Soroš, ukazuju na to da se nijedan zločin ne može dokazati, i na osnovu stare i potpuno razotkrivene (od strane brojnih drugih tužilaca!) bajke, daleko i vodeći republikanski kandidat i bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država biće uhapšen u utorak sledeće nedelje. Protest, vratite našu naciju!"

Zvaničnici za sprovođenje zakona rekli su da se vlasti samo pripremaju za slučaj podizanja optužnice i opisali su razgovore kao preliminarne i da razmatraju bezbednost, planiranje i praktičnost potencijalnog pojavljivanja bivšeg predsednika pred sudom.

Trampov advokat Džozef Takopina rekao je da će, ako Tramp bude optužen, „pratiti normalne procedure“.

Velika porota je saslušala svedoke, uključujući bivšeg Trampovog advokata Majkla Koena, koji navodi da je organizovao plaćanja dvema ženama 2016. kako bi ih ućutkali o intimnim odnosima za koje su rekle da su imale sa Trampom pre jedne decenije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Tramp negira da su se susreti dogodili, kaže da nije uradio ništa loše i da je istragu ocenio kao „lov na veštice“ demokratskog tužioca koji je nameravao da sabotira republikansku predsedničku kampanju 2024.

Bivši Trampov advokat je rekao da je po Trampovom naređenju organizovao isplate u ukupnom iznosu od 280.000 dolara porno glumici Stormi Danijels i Plejboj modelu Karen Mekdugal.

Kako tvrdi Koen, isplate su bile da se kupi njihovo ćutanje o Trampu, koji je tada bio u jeku svoje prve predsedničke kampanje.

Koen i federalni tužioci rekli su da mu je kompanija platila 420.000 dolara da mu nadoknadi 130.000 dolara uplaćenih Stormi Danijels i da pokrije bonuse i druge navodne troškove. Kompanija je interno klasifikovala ta plaćanja kao pravne troškove.

Uplatu od 150.000 dolara Karen Mekdugal izvršio je tadašnji izdavač tabloida supermarketa Nejšnal Enkvajerer, koji je sprečio da njena priča izađe na videlo.

Federalni tužioci su se složili da neće krivično goniti matičnu kuću Enkvajerera u zamenu za njegovu saradnju u istrazi finansiranja kampanje koja je dovela do optužbi protiv Koena 2018. Tužioci su rekli da su isplate Danijelsu i Mekdugalu predstavljale nedozvoljene, nezabeležene poklone Trampovim izbornim naporima.

Koen je priznao krivicu, odslužio je zatvorsku kaznu i bio je isključen. Federalni tužioci nikada nisu optužili Trampa ni za kakav zločin.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading