"BAJDENOV PREGLED JE BIO ČISTA NAMEŠTALJKA"!? Bivši lekar Bele kuće tvrdi da američki predsednik nije podvrgnut "testiranju kognitivnih funkcija"!

Autor:

Svet

19.02.2023

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Bela kuća je u četvrtak objavila rezime Bajdenovog zdravstvenog statusa na osnovu medicinske istorije predsednika SAD i „detaljnog fizičkog pregleda".

"BAJDENOV PREGLED JE BIO ČISTA NAMEŠTALJKA"!? Bivši lekar Bele kuće tvrdi da američki predsednik nije podvrgnut "testiranju kognitivnih funkcija"!

Foto: Tanjug/Ap

Roni Džekson, bivši glavni lekar Bele kuće i republikanski poslanik u Predstavničkom domu, optužio je aktuelnu administraciju SAD da pokušava da sakrije istinu o mentalnom zdravlju predsednika Džozefa Bajdena nakon njegovog poslednjeg lekarskog pregleda.

Bela kuća je u četvrtak objavila rezime Bajdenovog zdravstvenog statusa na osnovu medicinske istorije predsednika SAD i „detaljnog fizičkog pregleda". Utvrđeno je da je predsednik "i dalje zdrav, snažan, 80-godišnjak" i da je, kako se navodi, "sposoban da uspešno obavlja dužnosti, uključujući vođenje zemlje i vojske."

Roni Džekson, koji je služio kao lekar u Beloj kući pod rukovodstvom bivših predsednika Donalda Trampa i Baraka Obame, uputio je oštre kritike na račun Bajdenovog sistematskog pregleda, tvrdeći da američka javnost "ništa nije saznala" iz objavljenog izveštaja.

- Da li on uzima bilo kakve lekove za njegovo opadajuće mentalno zdravlje? Ovaj pregled je bio smejurija, nameštaljka! - napisao je Džekson u objavi na Tviteru.

Bivši lekar Bele kuće je ukazao da se Bajden, za razliku od Donalda Trampa, nije podvrgnuo testiranju kognitivnih funkcija.

- Tramp je to uradio, zašto ne i Bajden? Bajdenova sposobnost razmišljanja i rasuđivanja je nestala! On ne treba da bude predsednik! - dodao je Džekson.

U intervjuu za "Foks njuz didžital", Džekson takođe tvrdi da "većina Amerikanaca može da uoči da je Bajdenovo mentalno zdravlje u potpunom padu" i ocenio da slučaj sistematskog pregleda predstavnika "dodatno potvrđuje da je ova administracija i dalje nepokolebljiva u prikrivanju istine."

Američki predsednici nemaju zakonsku obavezu da se podvrgnu godišnjem lekarskom pregledu čije bi rezultate javno podelili, ali su tradicionalno birali da to učine, prenosi RT Balkan.

Novi rezultati mesečne ankete koju zajedno sprovode Centar za američke studije na Harvardu i analitička kompanija "Haris insajts analitiks" ukazuju da 57 odsto Amerikanaca sumnja u Bajdenove mentalne sposobnosti, a 67 odsto misli da je on prestar da bi vodio zemlju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading