MISTERIOZNI KRATER U TURSKOJ USPLAHIRAO MEŠTANE: Oglasili se stručnjaci, evo KAKVE veze ima sa zemljotresom! (VIDEO)

Autor:

Svet

25.02.2023

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rupa se otvorila tri nedelje nakon zemljotresa.

MISTERIOZNI KRATER U TURSKOJ USPLAHIRAO MEŠTANE: Oglasili se stručnjaci, evo KAKVE veze ima sa zemljotresom! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

U Turskoj se iznenada pojavio krater površine od oko 1.400 kvadratnih metara u okrugu Rešadije, prečnika 37 metara, za koji turski geolozi ne mogu da pronađu vezu s nedavnim katastrofalnim zemljotresom.

Direktor Centra za istraživanje prirodnih pojava u Obruku, profesor Fetulah Arik rekao je da su geolozi bili na mestu gde je nastao krater.

- Zemljotres od 6. februara, ili naknadni potresi, nemaju veze sa rupom, koja je izgleda nastala prethodnih dana. Nismo mogli da utvrdimo zbog čega. Možda se zemlja spremala da se uruši još ranije, ali da je zaista povezana sa zemljotresom, pa ne bi se rupa otvorila 20-ak dana kasnije - rekao je Arik, preneo je portal "yenikonya".

On je rekao da zemljotresi ili naknadni potresi ne utiču na formiranje ponora, izuzev tokom samog zemljotresa, prenosi Tanjug.

- Postoje mesta u svetu gde su se stvorili slični krateri, ali nismo uspeli da uspostavimo neku vezu sa zemljotresom - dodao je on.

Mehmet Japar, koji živi na visoravni Hadži Seit, takođe je naveo da su se takvi krateri i ranije formirali u blizini i istakao da se sada stvorila velika rupa na njivi njegovog komšije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Pucar Dusan

15.03.2023 16:21

Tek poćetak . A šta sledi državama koje pumpaju naftu u velikim dubinama??? U rusiji pretežno naftz izlazi sama iz zemlje.