JOŠ JEDAN MASAKR U KALIFORNIJI! Sedam osoba pronađeno mrtvo u dve odvojene pucnjave! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

24.01.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjih 8 dana dogodile su se 3 masovne pucnjave.

JOŠ JEDAN MASAKR U KALIFORNIJI! Sedam osoba pronađeno mrtvo u dve odvojene pucnjave! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Sedam ljudi je ubijeno u dve povezane pucnjave u ponedeljak u poljoprivrednim objektima u kalifornijskom priobalnom naselju južno od San Franciska, što je treće masovno ubistvo u državi u osam dana, uključujući napad u subotu na plesni studio u kojem je ubijeno 11 osoba tokom proslave Kineske nove godine.

Policajci su uhapsili osumnjičenog za pucnjavu u ponedeljak, 67-godišnjeg Čunlija Džaoa, nakon što su ga pronašli u njegovom automobilu, rekla je šerif okruga San Mateo Kristina Korpus.

Četiri osobe su pronađene mrtve, dok je peta povređena i ima prostrelne rane na farmi, a policajci su pronašli još tri osobe ubijene na drugoj lokaciji nekoliko milja dalje. Ubistva su se dogodila na periferiji Half Mun Beja, grada udaljenog oko 48 kilometara južno od San Franciska, piše Asošijeted pres.

Nova godina donela je šokantan niz masovnih ubistava u SAD, šest za manje od tri nedelje, sa 39 smrtnih ishoda.Tri su se dogodila u Kaliforniji od 16. januara, navode tamošnji mediji. 

 

 

Zvaničnici veruju da je Džao radnik u jednom od objekata i da su žrtve takođe radnici, rekao je Korpus. Neki radnici u jednom objektu živeli su u prostorijama i deca su možda bila svedoci pucnjave, rekla je ona. Navodno bi motiv napada mogao da bude nezadovoljstvo radnika.

Korpus je rekao da zvaničnici nisu utvrdili motiv pucnjave.

Pogledajte snimak hapšenja:

 

 

Zamenik gradonačelnika Half Mun Beja Hoakin Himenez rekao je da među žrtvama ima kineskih i latinoameričkih poljoprivrednika.

Šerifova kancelarija je prvi put primila izveštaje o pucnjavi nešto pre 14:30 i pronašla je četiri osobe mrtve od prostrelnih rana i petu osobu ranjenu. Ubrzo nakon toga, policajci su pronašli još tri osobe mrtve od prostrelnih rana na drugoj lokaciji u blizini, rekao je kapetan Emon Alen u saopštenju za javnost.

Otprilike dva sata nakon što je prvi reagovao, zamenik šerifa je primetio osumnjičenog Džaoa u njegovom automobilu parkiranom ispred šerifove stanice u tržnom centru i uhapsio ga, prepoznavši automobil po registarskim tablicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading