SVET NA IVICI AMBISA, PRED NAMA JE KATASTROFA! Ukrajina je samo uvertira! Dramatična prognoza NOAMA ČOMSKOG!

Autor:

Svet

23.01.2023

07:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filozof britkog uma, iako je na polovini desete decenije života, podseća da se sat sudnjeg dana, koji simbolično pokazuje koliko je čovečanstvo blizu armagedona, pomerio ka ponoći, koja označava propast čovečanstva.

SVET NA IVICI AMBISA, PRED NAMA JE KATASTROFA! Ukrajina je samo uvertira! Dramatična prognoza NOAMA ČOMSKOG!

Foto: YouTube/Printscreen

Svet se nalazi na ivici ambisa zbog povećanog rizika od nuklearnog rata, neuspeha u rešavanju ekoloških izazova i smanjene sposobnosti da se racionalno rešavaju problemi, upozorio je poznati američki filozof i lingvista Noam Čomski!

U razgovoru za ruske medije Čomski, koji je počasni profesor lingvistike na Državnom univerzitetu Arizone, pojasnio je svoje apokaliptično predviđanje da je čovečanstvo patološki predodređeno za samouništenje.

Racionalna debata

Filozof britkog uma, iako je na polovini desete decenije života, podseća da se sat sudnjeg dana, koji simbolično pokazuje koliko je čovečanstvo blizu armagedona, pomerio ka ponoći, koja označava propast čovečanstva. Čomski je čak sugerisao da bi u narednih nekoliko dana taj sat mogao još više da se približi ponoći.

- Najveću opasnost za čovečanstvo predstavljaju povećani rizik od nuklearnog rata, kao i ozbiljno narušena klima. Potonji problem i dalje postoji jer države ne rade ono što znaju da moraju da urade kako bi rešile ovu krizu - rekao je Čomski, autor više od 150 knjiga, prenosi Kurir.

Treći najveći problem, nastavio je on, jeste „odsustvo ozbiljne, racionalne debate i razmatranja“ u kombinaciji sa „slomom demokratskih snaga“ širom sveta.

Profesor je priznao da, iako se čini da ova tačka nema nikakve veze sa pretnjom koje predstavljaju nuklearni rat i klimatske promene, racionalna debata je „jedina nada za suočavanje sa prve dve pretnje“.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading