RUSI OČAJNI! Regrutuju osobe sa invaliditetom, obuka traje samo dva dana!

Autor:

Svet

11.01.2023

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine tvrdi da je Rusija regrutovala stanovnike grada Horlivke u okupiranoj Donjeckoj oblasti, a među 30 regruta su četiri osobe sa invaliditetom.

RUSI OČAJNI! Regrutuju osobe sa invaliditetom, obuka traje samo dva dana!

Foto: Tanjug/AP

- Dva dana su bili na tzv. obuci na poligonu Vostočni, a potom su upućeni u vojnu jedinicu ruskih okupacionih snaga – navodi se u saopštenju koje prenose ukrajinski mediji.

Podsetimo, Ukrajina je nedavno upozorila da ruski predsednik Vladimir Putin želi da mobiliše do pola miliona novih vojnika pre nove ofanzive. U prethodnoj delimičnoj mobilizaciji Rusija je regrutovala građane koji su bili ili prestari ili premladi da bi krenuli u rat.

Andrij Černjak, portparol ukrajinskog Ministarstva odbrane, rekao je nemačkim medijima da će ruska mobilizacija biti objavljena 15. januara i da će najviše uticati na one u Moskvi i Sankt Peterburgu.

Foto: www.profimedia.rs

Ruska vojska

Putin je pozvao na 36-časovno primirje povodom pravoslavnog Božića, što je Кijev odbacio kao trik da se ruskim snagama omogući pregrupisavanje. Neprijateljstva su nastavljena i tokom prazničnog perioda.

Vadim Skibitski, zamenik šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe, rekao je da će novomobilisani ruski vojni obveznici biti deo ofanziva Moskve tokom proleća i leta na istoku i jugu Ukrajine, u oblastima Donjecka i Harkova, a možda i Zaporožja.

Moskva sada potencira broj ljudi i opreme. Oni se nadaju da će savladati našu stranu, ali će im trebati oko dva meseca da sastave svoje vojne formacije - rekao je Skibitski, a citira Njuzvik.

Foto: youtube.com/printscreen

Ruska vojska

I Igor Girkin , bivši ruski obaveštajac, predvideo je novu mobilizaciju, ali veruje da ona neće početi do kraja februara, prenosi "Jutarnji list".

Ali Rusija i dalje insistira na tome da se ne priprema za novu vojsku. Predsednik Putin je u decembru rekao da bi takav potez bio „besmislen“ jer je samo polovina mobilisanih Rusa poslata u Ukrajinu.

Penzionisani ruski general-potpukovnik i poslanik Dume Andrej Guruljov takođe je odbacio izveštaje o novim regrutacijama.

Nisu svi koji su ranije mobilisani poslati u borbu – rekao je ruskim medijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading