BAJDEN NASAMARIO ZELENSKOG! Amerikanci šalju u Ukrajinu ono što se naziva "najveći promašaj vojne industrije"!

Autor:

Svet

06.01.2023

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD nameravaju da Ukrajini obezbede borbena vozila pešadije Bredli, koja su daleko od "ubica tenkova" objašnjavaju stručnjaci.

BAJDEN NASAMARIO ZELENSKOG!  Amerikanci šalju u Ukrajinu ono što se naziva "najveći promašaj vojne industrije"!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Zelenski i Džozef Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden i nemački kancelar Olaf Šolc izrazili su „zajedničku rešenost" da nastave finansijsku, humanitarnu, vojnu i diplomatsku pomoć Ukrajini „koliko god je potrebno".

- S tim u vezi, SAD nameravaju da obezbede Ukrajini borbena vozila pešadije Bredli, a Nemačka borbena vozila pešadije Marder - navodi se u saopštenju za javnost.

Obe zemlje planiraju da obuče ukrajinsku vojsku u rukovanju oba tipa savremenih zapadnih oklopnih vozila.

- Nemačka će se pridružiti Sjedinjenim Američkim Državama u isporuci dodatne baterije za protivvazdušnu odbranu Patriot Ukrajini - takođe se navodi u saopštenju.

Sjedinjene Države su u decembru najavile dodelu prve baterije Patriot Ukrajini sa transferom u narednih nekoliko meseci - prenela je RIA.

Vojni eksperti ističu, međutim, da je reč o veoma lošem poslu i da američka vojska pokušava da se reši Bredlija po svaku cenu.

Koliko su američka borbena vozila Bredli katastrofalna u realnim ratnim sukobima otkrio je i britanski Gardijan. Britanci navode da je reč o najvećem promašaju američke vojne industrije.

Bredli je zamišljen kao "ubica tenkova", a upravo je od tenkova i to onih "prepotopskih" ruskih T 55 potamanjen u svakom ratu u kom su ova oklopnjaci učestvovali. Stotine Bredlija uništili su Iračani u drugom zalivskom ratu, a jedina zemlja koja ih je kupovala do sada bila je Saudijska Arabija.

Američka vojska pokušala je da modernizuje Bredlije, ali je brzo odustala od toga - to je nemoguća misija. Pronađeno je idealno rešenje. Bredlije poklanja. 

(Republika/Alo)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading