KIJEV PRED APOKALIPSOM! Dramatičan apel Klička! "LJUDI, BUDITE SPREMNI ZA BEG, PRIPREMITE NAJOSNOVNIJE..."

Autor:

Svet

08.12.2022

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kličko je rekao da još nije vreme za kompletnu evakuaciju stanovništva, ali je upozorio da najgori mogući scenario više nije daleko.

KIJEV PRED APOKALIPSOM! Dramatičan apel Klička! "LJUDI, BUDITE SPREMNI ZA BEG, PRIPREMITE NAJOSNOVNIJE..."

Foto: Tanjug/AP

Vitalij Kličko

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je danas da se glavnom gradu Ukrajine sprema prava apokalipsa ako se nastave ruski napadi.

Kličko je rekao da još nije vreme za kompletnu evakuaciju stanovništva, ali je upozorio da najgori mogući scenario više nije daleko.

- Kijev ostaje bez struje, vode i grejanja. Moguće je da nas zadesi apokalipsa kao u holivudskim filmovima. Na ovim temperaturama biće nemoguće živeti - kazao je Kličko.

On je naveo da se gradske vlasti i dalje bore i daju sve od sebe da do takvog scenarija ne dođe, a objasnio je da je najveći problem što u ovom trenutku Kijev nema dovoljno skloništa sa grejanjem.

- Pripremili smo oko 500 skloništa koja se greju, ali u gradu sa 3,6 miliona ljudi to nije ništa. Ako snabdevanje strujom i dalje bude problematično bićemo primorani da ispuštamo vodu iz zgrada - rekao je Kličko.

Na ovim temperaturama postoji mogućnost pucanja cevi i ugrozilo bi se kompletno snabdevanje vodom, upozorio je Kličko. Kličko je zamolio građane da zbog moguće evakuacije pripreme najosnovnije stvari - hranu, vodu, dokumenta i toplu odeću.

Odgovorio je i na prozivke ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da se Kijev nije dovoljno pripremio za nestašice struje i grejanja.

- Čudno je to. Imamo zajedničkog neprijatelja, a počinjemo da se borimo između sebe. Mislim da nije vreme za političke obračune - rekao je Kličko.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pera Detlic

19.12.2022 08:28

Neka beze u EU tamo je toplije.hahahahahaha