KIJEV OSUO DRVLJE I KAMENJE PO MAKRONU! Stigao hladan tuš iz Francuske! PUTIN IM PRIORITET!

Autor:

Svet

04.12.2022

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od suštinskih tačaka na koje moramo da se pozabavimo - kao što je predsednik Putin uvek govorio - jeste strah da će NATO doći do njegovih vrata, i raspoređivanje oružja koje bi moglo da ugrozi Rusiju, rekao je Makron.

KIJEV OSUO DRVLJE I KAMENJE PO MAKRONU! Stigao hladan tuš iz Francuske! PUTIN IM PRIORITET!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski zvaničnici su odbacili ideju koju je predložio francuski predsednik Emanuel Makron da bi Zapad trebalo da razmotri kako da odgovori na ruski zahtev za bezbednosnim garancijama ako Moskva pristane na pregovore o okončanju devetomesečnog rata u Ukrajini.

U nedelju je Aleksij Danilov, sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, doveo u pitanje davanje bezbednosnih garancija "terorističkoj državi ubici“.

- Umesto Nirnberga — potpisati sporazum sa (Rusijom) i rukovati se? - Danilov je tvitovao, pozivajući se na suđenja nacističkim ratnim zločincima posle Drugog svetskog rata.

- Ukrajinska krv na Putinovim rukama neće smetati uobičajenom poslu? - napisao je. On je odgovarao na televizijski intervju objavljen u subotu u kojem je Makron rekao da bi Evropa trebalo da razgovara „kako da Rusiji da garancije onog dana kada se vrati za pregovarački sto“ o ratu u Ukrajini.

- Jedna od suštinskih tačaka na koje moramo da se pozabavimo - kao što je predsednik Putin uvek govorio - jeste strah da će NATO doći do njegovih vrata, i raspoređivanje oružja koje bi moglo da ugrozi Rusiju - rekao je Makron.

Danilov je rekao da veruje da je „denuklearizovana i demilitarizovana“ Rusija „najbolja garancija mira za Evropu i svet“. Mihail Podoljak, savetnik kabineta ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, rekao je da su svetu umesto garancija Kremlju potrebne bezbednosne garancije „iz varvarskih namera postputinovske Rusije“.

Međutim, napisao je na društvenim mrežama, to će biti moguće tek nakon tribunala i osuda autora rata protiv Ukrajine kao i nametanja reparacija. Ovo nije prvi razdor između Kijeva i Pariza oko mogućih pregovora sa Kremljom.

Zelenski je u maju rekao da je Makron zatražio od Ukrajine da učini ustupke u pogledu svog suvereniteta kako bi pomogao Vladimiru Putinu da sačuva obraz. Zvanični Pariz je tada odbacio navode Volodimira Zelenskog, ističući da Makron nikada nije tražio od Zelenskog bilo kakve ustupke.

(Republika/Alo)

Bonud video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Labial

04.12.2022 22:12

Makrin postaje njihov zavisnik